Sony Bravia XR-55A80L – 55 inch – 4K OLED

Uw recensie toevoegen
Toevoegen aan vergelijken
9.5
Expert ScoreLees recensie
  • Alle hierboven genoemde prijzen zijn in Euro.
  • Dit product is verkrijgbaar bij Coolblue, Bol, Conrad.
  • Bij coolblue.nl kun je Sony Bravia OLED XR-55A80L kopen voor slechts €1.499,00 , wat 22% lager is dan de prijs opConrad (€1.925,00).
  • De laagste prijs van Sony XR55A80LAEP OLED-TV 139.7 cm 55 inch Energielabel G (A - G) CI+*, DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2, Smart TV, UHD, WiFi Zilver werd verkregen op 24 mei 2024 17:51.

 1.499,00

Beste deal op: coolblue.nlcoolblue.nl
KOOP VOOR DE BESTE PRIJS
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Sony Bravia OLED XR-55A80L - €1.499,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Sony Bravia OLED XR-55A80L
Laatste updates:
  • €1.499,00 - 21 mei 2024
  • €1.599,00 - 20 mei 2024
  • €1.699,00 - 2 mei 2024
  • €1.769,00 - 1 mei 2024
  • €1.759,00 - 30 april 2024
  • €1.639,00 - 29 april 2024
  • €1.599,00 - 22 april 2024
  • €1.699,00 - 3 april 2024
Sinds: 28 november 2023
  • Hoogste prijs: €2.099,00 - 28 november 2023
  • Laagste prijs: €1.499,00 - 21 mei 2024
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Laatst bijgewerkt op 24 mei 2024 17:51
Sony Bravia XR-55A80L – 55 inch – 4K OLED
Sony Bravia XR-55A80L – 55 inch – 4K OLED

 1.499,00

Beschrijving

Review van de Sony Bravia XR-55A80L: Een Meesterwerk van Beeld- en Geluidskwaliteit

De Sony Bravia XR-55A80L is een geavanceerde OLED-tv die de verwachtingen overtreft op het gebied van beeld- en geluidskwaliteit. Met zijn indrukwekkende kenmerken en innovatieve technologieën, is deze televisie een ware lust voor de zintuigen. In dit uitgebreide review zullen we dieper ingaan op de plus- en minpunten van de Sony Bravia XR-55A80L, en wat deze TV zo speciaal maakt.

Pluspunten

Bravia XR OLED voor diep zwarte beelden met helder sprankelende highlights

Een van de meest opvallende kenmerken van de Sony Bravia XR-55A80L is het OLED-scherm, dat zorgt voor diepe zwarte beelden en heldere highlights. Dankzij de XR OLED Contrast Pro-technologie worden kleuren en contrasten in heldere delen van het scherm versterkt, wat resulteert in een adembenemende beeldkwaliteit. Of je nu naar films kijkt, games speelt of gewoon televisieprogramma’s bekijkt, de levendige en gedetailleerde beelden zullen je keer op keer verbazen.

Met Acoustic Surface Audio+ komt het geluid direct vanuit de juiste plek

De Sony Bravia XR-55A80L biedt niet alleen indrukwekkende visuele prestaties, maar ook verbluffend geluid. Dankzij de Acoustic Surface Audio+ technologie trilt het scherm zelf en fungeert het als een speaker, waardoor het geluid rechtstreeks uit de juiste plek in de scène lijkt te komen. Dit zorgt voor een meeslepende audiobeleving die verder gaat dan wat conventionele tv’s kunnen bieden. Het geluid is perfect afgestemd op de actie, wat zorgt voor een ongeëvenaarde kijk- en luisterervaring.

Perfect voor gamen met PlayStation 5

Voor gamers is de Sony Bravia XR-55A80L een droom die uitkomt. Deze tv is speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van de PlayStation 5. Met functies zoals Auto HDR Mapping en HDMI 2.1, biedt deze televisie de ultieme gaming ervaring. Auto HDR Mapping zorgt ervoor dat HDR-instellingen worden geoptimaliseerd voor de beste beeldkwaliteit, zelfs in scènes met hoog contrast. HDMI 2.1 biedt ondersteuning voor 4K/120 fps, een variabele vernieuwingsfrequentie en een automatische lage-latentiemodus, wat resulteert in vloeiende en responsieve gameplay. Kortom, de Sony Bravia XR-55A80L maakt van gamen een waar genot.

Minpunten

De televisie heeft geen draaibare voet

Een klein minpuntje van de Sony Bravia XR-55A80L is dat deze geen draaibare voet heeft. Dit betekent dat je de tv niet gemakkelijk kunt draaien om vanuit verschillende hoeken te kijken. Als je van plan bent de tv op een standaard te plaatsen en vaak vanuit verschillende hoeken wilt kijken, kan dit enigszins beperkend zijn. Dit is echter een relatief klein ongemak in vergelijking met de indrukwekkende voordelen van deze televisie.

Beeldkwaliteit die de concurrentie overtreft

De Sony Bravia XR-55A80L maakt gebruik van de Cognitive Processor XR, die de beeldkwaliteit op indrukwekkende wijze optimaliseert. Dit resulteert in een adembenemend realisme en een ongekende helderheid, zelfs in situaties met overbelichting of donkere schaduwen. Het XR OLED Contrast Pro-systeem verbetert kleuren en contrasten in heldere delen van het scherm, waardoor de beelden sprankelen met levensechte details.

Een van de meest indrukwekkende aspecten van de beeldkwaliteit is het vermogen van de tv om meer dan een miljard kleuren weer te geven. Dankzij de XR Triluminos Pro-technologie met een breed kleurenspectrum worden zelfs de subtielste kleurnuances en tinten nauwkeurig weergegeven. Of je nu geniet van een natuurdocumentaire of een actiefilm, de kleuren zijn levendig en levensecht.

Bovendien past de tv automatisch de helderheid aan op basis van je kijkpositie met behulp van de BRAVIA CAM-technologie. Dit betekent dat je altijd kunt genieten van de beste beeldkwaliteit, ongeacht waar je je in de kamer bevindt. Het is een functie die het kijkplezier aanzienlijk verbetert en ervoor zorgt dat je altijd het beste uit je entertainment haalt.

Audio van een ander niveau

Naast de verbluffende beeldkwaliteit biedt de Sony Bravia XR-55A80L ook een audio-ervaring die ongeëvenaard is. Met de Acoustic Surface Audio+ technologie trilt het scherm en fungeert het als een speaker, waardoor het geluid rechtstreeks uit de juiste plek in de scène lijkt te komen. Dit zorgt voor een meeslepende audio-ervaring die je volledig onderdompelt in het entertainment.

Een ander voordeel is de XR Surround-technologie, die virtueel Surround Sound creëert met alleen de tv-speakers. Dit betekent dat je kunt genieten van 3D-audio zonder de noodzaak van extra speakers op het plafond of omhooggerichte speakers. Bovendien is de tv compatibel met Dolby Atmos, wat zorgt voor nog meer diepte en helderheid in het geluid. Of je nu naar muziek luistert, een film kijkt of aan het gamen bent, de audio-ervaring is van topklasse.

Speciaal ontworpen voor PlayStation 5

Voor gamers die de PlayStation 5 bezitten, is de Sony Bravia XR-55A80L de perfecte metgezel. Deze tv wordt geleverd met exclusieve functies die zijn geoptimaliseerd voor de ultieme PS5 gaming ervaring. Een van deze functies is Auto HDR Mapping van tinten, die HDR-instellingen optimaliseert voor de specifieke tv. Hierdoor blijven cruciale details en kleuren behouden, zelfs in scènes met hoog contrast.

Daarnaast biedt de tv ondersteuning voor HDMI 2.1, wat essentieel is voor gaming op de PlayStation 5. Met 4K/120 fps, een variabele vernieuwingsfrequentie en een automatische lage-latentiemodus, biedt de tv vloeiende en responsieve gameplay. Dit betekent dat je kunt genieten van je favoriete games met minimale vertraging en maximale beeldkwaliteit.

Inclusieve Content met de Bravia Core

Een ander opmerkelijk voordeel van de Sony Bravia XR-55A80L is de inclusieve content via de Bravia Core streaming service. Bij de aankoop van de tv krijg je 24 maanden streaming en 10 credits voor premium films gratis. Hiermee kun je genieten van hoogwaardige content, waaronder Pure Stream en IMAX Enhanced Sony Pictures Entertainment films, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis. Dit voegt nog meer waarde toe aan deze indrukwekkende televisie.

Ecologisch Verantwoord

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, is de Sony Bravia XR-55A80L ook ecologisch verantwoord. De tv biedt een ECO Dashboard waarmee je eenvoudig je energieverbruik kunt regelen. Door eco-friendly instellingen te activeren, groeit je virtuele boom, wat aangeeft dat je bijdraagt aan een groenere wereld. Dit is een geweldige toevoeging voor milieubewuste consumenten die hun ecologische voetafdruk willen minimaliseren.

Conclusie

De Sony Bravia XR-55A80L is zonder twijfel een meesterwerk op het gebied van televisietechnologie. Met zijn verbluffende beeldkwaliteit, meeslepende audio-ervaring en speciale functies voor gamers, biedt deze tv alles wat je nodig hebt voor een buitengewone kijk- en game-ervaring. Hoewel het ontbreken van een draaibare voet een klein minpuntje is, wegen de vele voordelen ruimschoots op tegen dit nadeel. Kortom, de Sony Bravia XR-55A80L is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar topklasse entertainment in zijn woonkamer. Met deze televisie haal je het beste uit je favoriete films, series en games, en geniet je van een ongeëvenaarde audiovisuele ervaring. Investeer in de toekomst van entertainment met de Sony Bravia XR-55A80L.

Bekijk meer televisies op bol.com

9.5Expert Score
Review van de Sony Bravia XR-55A80L: Een Meesterwerk van Beeld- en Geluidskwaliteit De Sony Bravia XR-55A80L is een geavanceerde OLED-tv die de verwachtingen overtreft op het gebied van beeld- en geluidskwaliteit. Met zijn indrukwekkende kenmerken en innovatieve technologieën, is deze televisie een ware lust voor de zintuigen. In dit uitgebreide review zullen we dieper ingaan […]
Pluspunten
  • Indrukwekkend OLED-scherm met diepe zwarttinten en heldere highlights
  • Acoustic Surface Audio+ voor meeslepend geluid
  • Speciaal ontworpen voor PlayStation 5 met Auto HDR Mapping en HDMI 2.1
- Minpunten
  • Geen draaibare voet
  • Hoge prijs

Extra informatie

Specificaties: Sony Bravia XR-55A80L – 55 inch – 4K OLED

Schermdiagonaal

55 inch (140 cm)

Maximale resolutie stand

Ultra HD/4K

Type OLED

OLED

Beeldscherm verversing snelheid (Hz)

100

HDR

Ja

Type High Dynamic Range

Dolby Vision, HDR10, HLG

Local dimming

Ja

Type Local Dimming

Self-emitting

Input Lag (milliseconde)

6

VRR (Variable Refresh Rate)

HDMI 2.1 Variable Refresh Rate

HDMI

4

HDMI versie

HDMI 2.1

Type HDMI

HDMI eARC

USB aansluiting

2

Ethernet verbinding

1

Koptelefoonaansluiting

Ja

Optische uitgang poort

Ja

Composiet aansluiting

Ja

Antenne aansluiting (Coax)

Ja

WIFI

Ja

Bluetooth

Ja

Smart TV

Ja

Smart TV Platform

Google TV

Type Smart TV Platform

Uitgebreid aantal apps

Inclusief Game Mode

Ja

Spraakbesturing

Ja

Bediening via mobiele app

Ja

App werkt op besturingssyteem

Android, iOS

Totaal uitgangsvermogen (W)

50

Aantal luidsprekers speaker

5

Subwoofer

Ja

Surround sound formaat

Dolby Atmos, DTS Digital Surround

Ambilight

Nee

Ingebouwde dvd-speler

Nee

Automatisch dimmen

Ja

Sleep timer

Ja

Energieverbruik (kW)

83

Waarde energielabel nieuw 2021

G

Energie besparing

Ja

Energieverbruik in stand -by modus

0.5

Merk

Sony

Kleur

Zwart

Landcode

Benelux model

CE markering

Zichtbaar

VESA maat

VESA 300mm x 300mm

Taal handleiding

Universeel

Introductiejaar

2023

Introductiemaand

April

Ondersteuning met updates

Minimaal 48 maanden na introductiedatum

Draaibaar voetstuk

Nee

Gewicht zonder standaard (kg)

17.9

Gewicht inclusief standaard (kg)

18.8

Afmetingen inclusief voet

1227mm x 738mm x 327mm

Afmetingen zonder voet

1227mm x 712mm x 53mm

Afstandsbediening

Ja

Wifi vereist

Ja

Bluetooth vereist

Nee

Betaalde diensten vereist

Nee

Mobiele data verbinding mogelijk

Nee

App vereist voor volledige functionaliteit

Nee

Kan zelfstandig met internet verbinden

Ja

Delen van gebruikersgegevens vereist

Ja, bij aanmaken van account bij app

Compatibel met

Met apparaten in het ecosysteem van fabrikant

Fabrieksgarantie termijn (jaar)

2

Reparatie type

Carry-in

Uitzonderingen fabrieksgarantie

o.a. val- en waterschade en gebruiksschade

Type TV tuner

DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2

Common interface

Ja, CI+ v1.3

Verpakking hoogte (cm)

83

Verpakking lengte (cm)

18

Verpakking breedte (cm)

134.20

Gewicht (kg)

25

Type scherm

OLED

Prijsgeschiedenis

Prijsgeschiedenis voor Sony Bravia OLED XR-55A80L
Laatste updates:
  • €1.499,00 - 21 mei 2024
  • €1.599,00 - 20 mei 2024
  • €1.699,00 - 2 mei 2024
  • €1.769,00 - 1 mei 2024
  • €1.759,00 - 30 april 2024
  • €1.639,00 - 29 april 2024
  • €1.599,00 - 22 april 2024
  • €1.699,00 - 3 april 2024
Sinds: 28 november 2023
  • Hoogste prijs: €2.099,00 - 28 november 2023
  • Laagste prijs: €1.499,00 - 21 mei 2024

Beoordelingen (0)

User Reviews

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Write a review

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Sony Bravia XR-55A80L – 55 inch – 4K OLED”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Review Hoek
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart