ASUS ZenWiFi XT9

Uw recensie toevoegen
Toevoegen aan vergelijken
9.4
Expert ScoreLees recensie
  • Alle hierboven genoemde prijzen zijn in Euro.
  • Dit product is verkrijgbaar bij Bol, Proshop NL, Alternate, Conrad.
  • Bij bol.com kun je ASUS ZenWiFi XT9 - Mesh WiFi - AX7800 - Tri-Band - AiMesh - Wit - 1-Pack kopen voor slechts €216,00 , wat 58% lager is dan de prijs opConrad (€515,00).
  • De laagste prijs van Asus ZenWiFi AX7800 (XT9) WiFi-router 2.4 GHz, 5 GHz, 5 GHz 7800 MBit/s werd verkregen op 18 april 2024 19:11.

 216,00

Beste deal op: bol.combol.com
KOOP VOOR DE BESTE PRIJS
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: ASUS ZenWiFi XT9 - Mesh WiFi - AX7800 - Tri-Band - AiMesh - Wit - 1-Pack - €216,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor ASUS ZenWiFi XT9 - Mesh WiFi - AX7800 - Tri-Band - AiMesh - Wit - 1-Pack
Laatste updates:
  • €216,00 - 29 februari 2024
  • €209,58 - 28 februari 2024
  • €216,00 - 26 februari 2024
  • €212,00 - 25 februari 2024
  • €216,00 - 23 februari 2024
  • €219,00 - 11 december 2023
  • €259,00 - 1 december 2023
  • €275,06 - 30 november 2023
Sinds: 23 oktober 2023
  • Hoogste prijs: €275,06 - 30 november 2023
  • Laagste prijs: €209,58 - 28 februari 2024
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Laatst bijgewerkt op 18 april 2024 19:11

Beschrijving

ASUS ZenWiFi XT9 Review: Supersnelle WiFi 6 Mesh-Router voor Ultieme Connectiviteit

In deze uitgebreide review duiken we diep in de wereld van de ASUS ZenWiFi XT9, een indrukwekkend tri-band WiFi 6 mesh-systeem dat belooft supersnelle, betrouwbare, en veilige draadloze verbindingen te bieden. Met een totale wifi-snelheid van 7800 Mbps en een reeks geavanceerde functies, is deze router zeker het overwegen waard voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige connectiviteit voor thuisgebruik.

Krachtige WiFi 6 Prestaties

Het ASUS ZenWiFi XT9 mesh-systeem is ontworpen om indrukwekkende prestaties te leveren op het gebied van draadloze connectiviteit. Met een totale wifi-snelheid van 7800 Mbps en de nieuwste WiFi 6 (AX) technologie, ben je verzekerd van ultrasnelle verbindingen die geschikt zijn voor allerlei toepassingen, van streamen en gamen tot het verbinden van slimme IoT-apparaten.

Deze router maakt gebruik van tri-band technologie, wat betekent dat hij drie aparte draadloze frequentiebanden gebruikt om je apparaten te verbinden. De 2,4 GHz band biedt een snelheid van 574 Mbps, terwijl de twee 5 GHz bands snelheden van 2402 Mbps leveren. Dit zorgt voor een soepele en storingsvrije draadloze ervaring, zelfs als je meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikt.

Uitmuntende Dekking met RangeBoost Plus

Een van de opvallende kenmerken van de ASUS ZenWiFi XT9 is de RangeBoost Plus-technologie. Deze technologie, in combinatie met de krachtige Broadcom WiFi 6-chipset, verbetert het wifi-signaalbereik en de algehele dekking met maar liefst 38%. Dit betekent dat je in staat bent om in ruimtes tot wel 530 vierkante meter een stabiele en snelle draadloze verbinding te behouden.

Of je nu in de woonkamer bent of op zolder, je kunt vertrouwen op de ASUS ZenWiFi XT9 om je overal van een sterke wifi-verbinding te voorzien. Dit is vooral handig voor grotere huizen of gebieden met veel obstakels die het wifi-signaal kunnen verstoren.

Flexibele Backhaul-opties

Een ander hoogtepunt van de ASUS ZenWiFi XT9 is de flexibele backhaul-keuze. Dit systeem biedt zowel draadloze als bekabelde backhaul-opties, waardoor je de vrijheid hebt om de beste verbinding te kiezen die aan je behoeften voldoet. Je kunt de tweede 5 GHz-band gebruiken voor draadloze backhaul, wat handig is als je geen ethernetkabels wilt leggen. Maar als je de voorkeur geeft aan een bekabelde verbinding, kun je eenvoudig een Ethernet-kabel aansluiten op een lokaal netwerkknooppunt. De ASUS ZenWiFi XT9 zal automatisch de meest geschikte backhaul-optie selecteren.

Ultrasnelle Bekabelde Verbinding en Installatiegemak

De ASUS ZenWiFi XT9 is niet alleen een krachtpatser op het gebied van draadloze connectiviteit, maar biedt ook indrukwekkende bekabelde prestaties. Met een 2,5Gbps WAN-poort ben je in staat om te profiteren van de razendsnelle snelheden die door internetproviders worden aangeboden voor compatibele bekabelde apparaten. Dit opent de deur naar vloeiend streamen, downloaden en online gamen zonder vertraging.

Bovendien biedt de router ondersteuning voor LAN-aggregatie, wat betekent dat je bekabelde snelheden tot 2 Gbps kunt bereiken door meerdere Ethernet-poorten te bundelen. Dit is vooral handig als je meerdere apparaten met hoge bandbreedte in je netwerk hebt.

Geavanceerde Routerfuncties voor Optimaal Gebruiksgemak

De ASUS ZenWiFi XT9 is niet alleen snel, maar biedt ook een scala aan geavanceerde routerfuncties die je controle en beveiliging geven over je draadloze netwerk. Enkele van deze functies zijn onder andere:

Beamforming

Beamforming is een technologie waarmee de router zich richt op de specifieke locatie van je apparaten om een sterker en betrouwbaarder signaal te leveren. Dit zorgt voor een verbeterde dekking en prestaties in je hele huis.

Bediening via Mobiele App

Met de bijbehorende mobiele app kun je de ASUS ZenWiFi XT9 eenvoudig instellen en beheren vanaf je smartphone of tablet. Dit biedt handige opties voor ouderlijke controle, gastnetwerken en meer, allemaal binnen handbereik.

Ouderlijke Controle

Met ouderlijke controlefuncties kun je de internettoegang voor specifieke apparaten of gebruikers beperken. Dit is ideaal voor het beheren van de schermtijd van je kinderen en het blokkeren van ongewenste inhoud.

Quality of Service (QoS)

QoS stelt je in staat om prioriteit te geven aan bepaald netwerkverkeer, zodat kritieke toepassingen altijd soepel blijven werken, zelfs als andere apparaten intensieve taken uitvoeren.

Seamless Roaming

Dankzij seamless roaming kun je vrij door je huis bewegen terwijl je verbonden blijft met het sterkste beschikbare wifi-signaal. Dit is geweldig voor apparaten zoals smartphones die voortdurend van locatie veranderen.

Smart Connect

Met Smart Connect kiest de router automatisch het beste wifi-band voor elk van je apparaten, wat resulteert in een optimale draadloze prestatie zonder dat je handmatig van band hoeft te wisselen.

Uitbreidbaar met Meerdere Stations

Als je een nog grotere dekking nodig hebt, kun je de ASUS ZenWiFi XT9 eenvoudig uitbreiden met extra stations. Dit maakt het mogelijk om je wifi-netwerk aan te passen aan de grootte van je huis.

Veiligheid en Beveiliging

De ASUS ZenWiFi XT9 neemt de beveiliging van je netwerk serieus. Met ondersteuning voor de nieuwste beveiligingsprotocollen, waaronder WPA3, WPA2-PSK en WPA-PSK, kun je er zeker van zijn dat je draadloze netwerk goed beschermd is tegen ongeautoriseerde toegang. Bovendien biedt de router IPv6-ondersteuning voor toekomstbestendige connectiviteit.

Fysieke Kenmerken en Connectiviteit

De ASUS ZenWiFi XT9 heeft een strak en modern ontwerp in het wit, waardoor hij in vrijwel elk interieur past. De router weegt 740 gram en wordt geleverd met een AC-adapter. Met afmetingen van 135 mm x 244 mm x 212 mm neemt hij niet veel ruimte in beslag.

Wat betreft connectiviteit, heeft de router 1 WAN-poort en 4 Ethernet-poorten met Gigabit-snelheid (tot 1000 Mbps). Daarnaast is er 1 USB 3.0-poort beschikbaar voor het delen van bestanden of het aansluiten van randapparatuur.

Conclusie

De ASUS ZenWiFi XT9 is een krachtige WiFi 6 mesh-router die indruk maakt met zijn snelheid, dekking en geavanceerde functies. Of je nu een fanatieke gamer bent, een thuiswerker of gewoon op zoek bent naar betrouwbare wifi voor je hele gezin, deze router heeft het allemaal. Met snelle bekabelde verbindingen, uitgebreide dekking en beveiligingsfuncties is de ZenWiFi XT9 een solide keuze voor thuisnetwerken van elke omvang.

Dankzij de flexibele backhaul-opties en de mogelijkheid om meerdere stations toe te voegen, kun je je netwerk aanpassen aan je specifieke behoeften. Bovendien maakt de intuïtieve mobiele app het eenvoudig om je netwerk te beheren en te configureren.

Al met al biedt de ASUS ZenWiFi XT9 een hoogwaardige connectiviteitsoplossing die voldoet aan de eisen van moderne thuisnetwerken. Met zijn snelheid, dekking en geavanceerde functies staat hij garant voor een soepele online ervaring voor al je apparaten. Dus, als je op zoek bent naar de ultieme wifi-router, overweeg dan zeker de ASUS ZenWiFi XT9 voor je volgende upgrade.

Bekijk meer routers op bol.com

9.4Expert Score
ASUS ZenWiFi XT9 Review: Supersnelle WiFi 6 Mesh-Router voor Ultieme Connectiviteit In deze uitgebreide review duiken we diep in de wereld van de ASUS ZenWiFi XT9, een indrukwekkend tri-band WiFi 6 mesh-systeem dat belooft supersnelle, betrouwbare, en veilige draadloze verbindingen te bieden. Met een totale wifi-snelheid van 7800 Mbps en een reeks geavanceerde functies, is […]
Pluspunten
  • Supersnelle WiFi 6-prestaties met een totale snelheid van 7800 Mbps voor veeleisende toepassingen.
  • Uitmuntende dekking dankzij RangeBoost Plus-technologie en Broadcom WiFi 6-chipset.
  • Flexibele backhaul-opties voor draadloze of bekabelde verbindingen.
  • Ultrasnelle bekabelde verbindingen tot 2,5 Gbps met LAN-aggregatie.
  • Geavanceerde routerfuncties, waaronder ouderlijke controle, QoS en seamless roaming.
  • Eenvoudige installatie en beheer via de mobiele app.
  • Uitbreidbaar met meerdere stations voor grotere dekking.
  • Sterke beveiligingsprotocollen, waaronder WPA3 en IPv6-ondersteuning.
- Minpunten
  • Geen ondersteuning voor MU-MIMO-technologie.
  • Geen ingebouwde Powerline-verbinding.
  • Geen WiFi aan/uit-knop op de router.
  • Beperkte USB-connectiviteit met slechts één USB 3.0-poort.

Extra informatie

Specificaties: ASUS ZenWiFi XT9

Type draadloze verbinding

Wireless AX

Type WIFI netwerk

Simultaneous tri-band

WiFi Snelheid Totaal

7800 Mbps

WiFi Snelheid 2,4 GHz

574 Mbps

WiFi Snelheid 5 GHz

2402 Mbps

WiFi Snelheid 6 GHz

Geen wifi

Aantal WAN-poorten

1

Aantal ethernet poorten

4

Bedrade snelheid

Gigabit (Tot 1000 Mbps)

PoE ondersteuning

Nee

Beamforming

Ja

Bediening via mobiele app

Ja

Dynamic DNS-client

Ja

Gastnetwerk

Ja

MU-MIMO

Nee

Ingebouwde Powerline verbinding

Nee

IPv6 ondersteuning

Ja

Netwerk beveiliging opties

WPA-PSK, WPA2-PSK

NitroQAM

Ja

Ouderlijke controle

Ja

QoS

Ja

Seamless Roaming

Ja

Smart Connect

Ja

Uitbreidbaar met meerdere stations

Ja

UPnP

Ja

WiFi Aan/Uit knop

Nee

Aantal USB 2.0 poorten

0

Aantal USB 3.0 poorten (USB 3.1 Gen 1 Type A)

1

Printerserver

Nee

Product gewicht (g)

740

Kleur

Wit

Aantal stuks in verpakking

1 stuk(s)

Verpakkingsinhoud

AC-adapter

Verpakking breedte (mm)

135

Verpakking lengte (mm)

244

Verpakking hoogte (mm)

212

Gewicht (g)

1680

Merk

ASUS

Model

AX7800 – Wit

MPN (Manufacturer Part Number)

90IG0740-MO3B60

CE markering

Zichtbaar

Fabrieksgarantie termijn (jaar)

3

Reparatie type

Carry-in

App vereist voor volledige functionaliteit

Nee

App werkt op besturingssyteem

Android, iOS

Delen van gebruikersgegevens vereist

Ja, bij aanmaken van account bij app

Wifi vereist

Nee

Bluetooth vereist

Nee

Mobiele data verbinding mogelijk

Niet van toepassing

Betaalde diensten vereist

Nee

Compatibel met

Met exact hetzelfde apparaat

Introductiejaar

2023

Introductiemaand

Januari

Ondersteuning met updates

Minimaal 12 maanden na introductiedatum

Taal handleiding

Universeel

Smart Home Platform

Alexa Amazon

Prijsgeschiedenis

Prijsgeschiedenis voor ASUS ZenWiFi XT9 - Mesh WiFi - AX7800 - Tri-Band - AiMesh - Wit - 1-Pack
Laatste updates:
  • €216,00 - 29 februari 2024
  • €209,58 - 28 februari 2024
  • €216,00 - 26 februari 2024
  • €212,00 - 25 februari 2024
  • €216,00 - 23 februari 2024
  • €219,00 - 11 december 2023
  • €259,00 - 1 december 2023
  • €275,06 - 30 november 2023
Sinds: 23 oktober 2023
  • Hoogste prijs: €275,06 - 30 november 2023
  • Laagste prijs: €209,58 - 28 februari 2024

Beoordelingen (0)

User Reviews

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Write a review

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “ASUS ZenWiFi XT9”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Review Hoek
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart