ASUS TUF Gaming AX3000 – Gaming extendable router – 4G / 5G Router vervanger – WiFi 6

Uw recensie toevoegen
Toevoegen aan vergelijken
9
Expert ScoreLees recensie
  • Alle hierboven genoemde prijzen zijn in Euro.
  • Dit product is verkrijgbaar bij Proshop NL, Bol, Alternate.
  • Bij proshop.nl kun je ASUS TUF Gaming AX3000 V2 WiFi 6 Router - Wireless router Wi-Fi 6 kopen voor slechts €97,01 , wat 18% lager is dan de prijs opAlternate (€119,00).
  • De laagste prijs van ASUS TUF Gaming AX3000 V2 router werd verkregen op 25 mei 2024 01:54.

 97,01

Beste deal op: proshop.nlProshop NL
KOOP VOOR DE BESTE PRIJS
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: ASUS TUF Gaming AX3000 V2 WiFi 6 Router - Wireless router Wi-Fi 6 - €97,01
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor ASUS TUF Gaming AX3000 V2 WiFi 6 Router - Wireless router Wi-Fi 6
Laatste updates:
  • €97,01 - 24 mei 2024
  • €108,69 - 14 mei 2024
  • €105,84 - 7 mei 2024
  • €110,07 - 6 mei 2024
  • €105,84 - 2 mei 2024
  • €107,69 - 1 mei 2024
  • €105,84 - 25 april 2024
  • €105,83 - 24 april 2024
Sinds: 29 november 2023
  • Hoogste prijs: €111,68 - 18 april 2024
  • Laagste prijs: €97,01 - 24 mei 2024
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Laatst bijgewerkt op 25 mei 2024 01:54
ASUS TUF Gaming AX3000 – Gaming extendable router – 4G / 5G Router vervanger – WiFi 6
ASUS TUF Gaming AX3000 – Gaming extendable router – 4G / 5G Router vervanger – WiFi 6

 97,01

Beschrijving

ASUS TUF Gaming AX3000 Review: Ultieme Gaming Router met Wifi 6 (AX)

De ASUS TUF Gaming AX3000 is een krachtige gaming router die de lat legt voor draadloze prestaties en beveiliging. Met zijn indrukwekkende specificaties en geavanceerde functies belooft deze router een naadloze en veilige gaming-ervaring te bieden. In dit uitgebreide review duiken we diep in de wereld van de ASUS TUF Gaming AX3000 en ontdekken we wat deze router te bieden heeft op het gebied van snelheid, beveiliging, connectiviteit en meer.

Snelheid en Prestaties: Wifi 6 (AX) met Totale Wifi Snelheid van 3000 Mbps

De ASUS TUF Gaming AX3000 is uitgerust met de nieuwste Wifi 6 (AX) technologie, die een enorme sprong voorwaarts betekent in termen van draadloze snelheid en prestaties. Met een totale wifi-snelheid van 3000 Mbps, verdeeld over de 2,4 GHz en 5 GHz frequentiebanden, is deze router ontworpen om zelfs de meest veeleisende gamers tevreden te stellen.

De 2,4 GHz band biedt een snelheid van 574 Mbps, wat perfect is voor taken die minder bandbreedte vereisen, zoals webbrowsen en e-mailen. Maar waar de ASUS TUF Gaming AX3000 echt schittert, is op de 5 GHz band, met een indrukwekkende snelheid van 2402 Mbps. Deze hogere snelheid is ideaal voor online gaming, streaming van 4K-video’s en andere bandbreedte-intensieve activiteiten.

Gaming-Optimalisatie: Versnelling Gaming-Poort en QoS

Voor gamers is vertraging een absolute nachtmerrie. Gelukkig heeft ASUS aan alles gedacht om de gaming-ervaring te verbeteren. De router beschikt over een speciale gaming LAN-poort waarmee je je gaming-apparaat direct kunt aansluiten voor de laagste latentie en de snelste verbinding. Dit betekent geen haperingen en vertragingen meer tijdens cruciale momenten in je games.

Daarnaast biedt de ASUS TUF Gaming AX3000 Quality of Service (QoS) functionaliteit. Hiermee kun je de netwerkbronnen prioriteren voor specifieke apparaten of applicaties. Zo kun je ervoor zorgen dat je gaming-pc altijd voorrang krijgt op andere apparaten in je netwerk, zelfs als er tegelijkertijd andere intensieve taken worden uitgevoerd.

Beveiliging: AiProtection Pro door Trend Micro™ en WPA3

Beveiliging is een topprioriteit, vooral in de wereld van gaming waar online bedreigingen op de loer liggen. ASUS heeft de ASUS TUF Gaming AX3000 uitgerust met AiProtection Pro, aangedreven door Trend Micro™. Deze krachtige beveiligingsfunctie beschermt je apparaten tegen aanvallen en dreigingen van buitenaf. Zelfs apparaten zonder antivirussoftware, zoals gameconsoles, smartphones en IoT-apparaten, worden beschermd.

Bovendien ondersteunt de router WPA3, de nieuwste en meest geavanceerde beveiligingsstandaard voor draadloze netwerken. Met WPA3 blijven je netwerk en gegevens veilig, zelfs in een steeds veranderend bedreigingslandschap. ASUS TUF Gaming AX3000 zet dus alles op alles om je online ervaring veilig te houden.

Connectiviteit en Uitbreidbaarheid: Mesh-Systeem Compatibiliteit

De ASUS TUF Gaming AX3000 is niet alleen gericht op prestaties, maar ook op de uitbreidbaarheid van je draadloze netwerk. Deze router is compatibel met het ASUS AiMesh wifi-systeem, waarmee je naadloze dekking kunt creëren voor je hele huis. Als je een groot huis hebt of moeilijk te bereiken plekken, zoals kelders of zolders, is dit een enorm voordeel.

AiMesh maakt het mogelijk om meerdere ASUS-routers te combineren tot één enkel, uitgebreid wifi-netwerk. Dit betekent dat je overal in huis een sterke en stabiele verbinding kunt hebben, zonder dat je meerdere routers hoeft te configureren of kabels te trekken.

Duurzaamheid en Betrouwbaarheid: Geteste Duurzaamheid en Stabiele Werking

Een ander kenmerk dat de ASUS TUF Gaming AX3000 onderscheidt, is zijn duurzaamheid en betrouwbare werking. ASUS heeft deze router onderworpen aan uitgebreide tests om ervoor te zorgen dat hij bestand is tegen de zwaarste omstandigheden en langdurig gebruik. Dit betekent dat je op de router kunt vertrouwen, zelfs tijdens intensieve gaming-sessies of wanneer je meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikt.

Met vier externe wifi-antennes krijg je een uitstekende signaalsterkte en dekking, zodat je overal in je huis kunt genieten van snelle en stabiele wifi-verbindingen. De ASUS TUF Gaming AX3000 is gebouwd om lang mee te gaan en consistent topprestaties te leveren.

Specificaties in Detail

Hier is een overzicht van enkele belangrijke specificaties van de ASUS TUF Gaming AX3000:

  • Draadloze verbinding: Wifi 6 (AX) met dual-band ondersteuning (2,4 GHz en 5 GHz)
  • Wifi-snelheid: Totaal 3000 Mbps (574 Mbps op 2,4 GHz, 2402 Mbps op 5 GHz)
  • Aantal wifi-antennes: 4 externe antennes voor optimale dekking
  • Bedrade verbinding: Vier WAN-poorten en vijf ethernetpoorten met een bedrade snelheid tot 2500 Mbps
  • Beveiligingsopties: Ondersteuning voor WPA, WPA2, en WPA3, evenals ouderlijke controle en QoS per apparaat
  • Extra functies: Ondersteuning voor USB 3.0, printserver, seamless roaming, en Smart Connect
  • Afmetingen en gewicht: 26,50 cm x 18,60 cm x 17,80 cm, 570 g
  • Kleur: Zwart
  • Garantie: 3 jaar carry-in garantie met uitzondering van schade

Conclusie: De Ultieme Gaming Router

De ASUS TUF Gaming AX3000 is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende gaming routers op de markt. Met zijn Wifi 6 (AX) technologie, gaming-optimalisaties, uitgebreide beveiligingsfuncties en compatibiliteit met AiMesh, biedt deze router alles wat een serieuze gamer nodig heeft. Bovendien is hij gebouwd om lang mee te gaan en betrouwbaar te presteren, zelfs onder zware belasting.

Als je op zoek bent naar de ultieme gaming router die je gaming-ervaring naar een hoger niveau tilt, dan is de ASUS TUF Gaming AX3000 zeker het overwegen waard. Met deze router ben je klaar voor de toekomst van draadloze gaming en kun je genieten van razendsnelle snelheden en ongeëvenaarde beveiliging. Kortom, een uitstekende investering voor elke gamer.

Of je nu online games speelt, 4K-video’s streamt of gewoon betrouwbare wifi-verbindingen nodig hebt voor al je apparaten, de ASUS TUF Gaming AX3000 staat paraat om aan al je eisen te voldoen. Met zijn krachtige prestaties en uitgebreide functies is deze router een echte winnaar.

Bekijk meer routers op bol.com

9Expert Score
ASUS TUF Gaming AX3000 Review: Ultieme Gaming Router met Wifi 6 (AX) De ASUS TUF Gaming AX3000 is een krachtige gaming router die de lat legt voor draadloze prestaties en beveiliging. Met zijn indrukwekkende specificaties en geavanceerde functies belooft deze router een naadloze en veilige gaming-ervaring te bieden. In dit uitgebreide review duiken we diep […]
Pluspunten
  • Wifi 6 (AX) technologie voor razendsnelle draadloze snelheden
  • Speciale gaming LAN-poort voor minimale vertraging
  • Uitstekende beveiligingsfuncties, waaronder WPA3 en AiProtection Pro
  • Compatibel met AiMesh voor naadloze dekking in het hele huis
  • Getest op duurzaamheid en betrouwbare werking
- Minpunten
  • Geen ondersteuning voor USB 2.0-poorten
  • Iets hogere prijsklasse vergeleken met sommige andere gaming routers

Extra informatie

Specificaties: ASUS TUF Gaming AX3000 – Gaming extendable router – 4G / 5G Router vervanger – WiFi 6

Type draadloze verbinding

Wireless AX

Type WIFI netwerk

Dual-band

WiFi Snelheid Totaal

3000 Mbps

WiFi Snelheid 2,4 GHz

574 Mbps

WiFi Snelheid 5 GHz

2402 Mbps

WiFi Snelheid 6 GHz

Geen wifi

Aantal WIFI antennes

4

Aantal WAN-poorten

4

Aantal ethernet poorten

5

Bedrade snelheid

Tot 2500 Mbps

PoE ondersteuning

Ja

Geïntegreerd ADSL-modem

Nee

Beamforming

Ja

Communicatie standard

Geen communicatiestandaard

Dynamic DNS-client

Ja

Geoptimaliseerd voor Gaming

Ja

Gastnetwerk

Ja

Ingebouwde Powerline verbinding

Nee

IPv6 ondersteuning

Ja

MU-MIMO

Ja

Multiroom

Nee

Netwerk beveiliging opties

WPA, WPA2, WPA3

NitroQAM

Nee

Ouderlijke controle

Ja

QoS

Ja

Type QoS

QoS per apparaat, QoS per applicatie

Seamless Roaming

Ja

Simkaartslot

Nee

Smart Connect

Ja

UPnP

Ja

VLAN ondersteuning

Nee

VPN pass-through

Ja

WiFi Aan/Uit knop

Ja

Aanvullende functies

De TUF Gaming AX3000 ondersteunt de WiFi 6 (802.11ax) standaard, met 160MHz bandbreedte en OFDMA- en MU-MIMO-technologie om geweldige wifi-capaciteit en -efficiëntie te leveren

Aantal USB 2.0 poorten

0

Aantal USB 3.0 poorten (USB 3.1 Gen 1 Type A)

1

Printerserver

Ja

Aan-uit schakelaar

Ja

Inclusief muurbeugel

Nee

Product breedte (cm)

26.50

Product hoogte (cm)

18.60

Product lengte (cm)

17.80

Product gewicht (g)

570

Kleur

Zwart

Aantal stuks in verpakking

1 stuk(s)

Verpakkingsinhoud

TUF-AX3000 WiFi router RJ-45 cable Power adapter Quick Start Guide Warranty card

Verpakking breedte (cm)

37.30

Verpakking lengte (cm)

37.90

Verpakking hoogte (cm)

9.30

Gewicht (g)

1256

App werkt op besturingssyteem

Android, iOS

Delen van gebruikersgegevens vereist

Ja, bij aanmaken van account bij app

Wifi vereist

Nee

Bluetooth vereist

Niet van toepassing

Mobiele data verbinding mogelijk

Nee

Betaalde diensten vereist

Niet van toepassing

Compatibel met

Niet van toepassing

Merk

ASUS

Model

AX3000

MPN (Manufacturer Part Number)

90IG0790-MO3B00

CE markering

Zichtbaar

Fabrieksgarantie termijn (jaar)

3

Reparatie type

Carry-in

Uitzonderingen fabrieksgarantie

Schade

Introductiejaar

2022

Introductiemaand

Juli

Ondersteuning met updates

Minimaal 48 maanden na introductiedatum

Taal handleiding

Engels, Frans, Nederlands, Universeel

Draadloze verbinding

Ja

Smart Home Platform

Niet van toepassing

WiFi Snelheid 60 GHz

Geen 60GHz ondersteuning

Prijsgeschiedenis

Prijsgeschiedenis voor ASUS TUF Gaming AX3000 V2 WiFi 6 Router - Wireless router Wi-Fi 6
Laatste updates:
  • €97,01 - 24 mei 2024
  • €108,69 - 14 mei 2024
  • €105,84 - 7 mei 2024
  • €110,07 - 6 mei 2024
  • €105,84 - 2 mei 2024
  • €107,69 - 1 mei 2024
  • €105,84 - 25 april 2024
  • €105,83 - 24 april 2024
Sinds: 29 november 2023
  • Hoogste prijs: €111,68 - 18 april 2024
  • Laagste prijs: €97,01 - 24 mei 2024

Beoordelingen (0)

User Reviews

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Write a review

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “ASUS TUF Gaming AX3000 – Gaming extendable router – 4G / 5G Router vervanger – WiFi 6”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Review Hoek
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart