Airthings Wave Plus CO2 meter

Uw recensie toevoegen
Toevoegen aan vergelijken
9.2
Expert ScoreLees recensie

Werkt op: Batterij

 203,42

Beste deal op: bol.combol.com
KOOP VOOR DE BESTE PRIJS
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Airthings Wave Plus - White - €203,42
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Airthings Wave Plus - White
Laatste updates:
  • €203,42 - 10 april 2024
  • €215,20 - 4 april 2024
  • €193,00 - 2 april 2024
  • €203,00 - 31 maart 2024
  • €193,00 - 27 maart 2024
  • €230,00 - 20 maart 2024
  • €219,00 - 19 maart 2024
  • €203,00 - 18 maart 2024
Sinds: 26 oktober 2023
  • Hoogste prijs: €238,00 - 13 december 2023
  • Laagste prijs: €155,20 - 11 maart 2024
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Laatst bijgewerkt op 18 april 2024 23:21
Airthings Wave Plus CO2 meter

 203,42

Beschrijving

Airthings Wave Plus CO2 meter review

De Airthings Wave Plus CO2 meter geeft gedetailleerde informatie over zes binnenluchtfactoren weer: totale VOC’s (chemische stoffen in de lucht), luchtvochtigheid, temperatuur, koolstofdioxide (CO2), luchtdruk en radon. Het meet geen deeltjesstof en heeft daarom geen PM2,5 of PM10-waarden.

Airthings Wave Plus CO2 design

De Airthings Wave Plus is ongeveer zo groot als een rookmelder en ziet er ook zo uit. Er zijn geen indicatorlampjes die altijd aan zijn om je te irriteren en het valt niet op in een kamer. Je kunt het op een muur bevestigen of op een plank zetten.

Als je het op een muur wilt bevestigen, wordt alles meegeleverd wat je nodig hebt. Er is een afneembare plaat aan de achterkant die je aan de muur kunt schroeven. Daarop komt dan een magnetische plaat die het hoofdapparaat aan de muurbeugel houdt. Er wordt een enkele bevestigingsschroef meegeleverd.

Op deze achterplaat bevinden zich ook de twee batterijen voor de Airthings Wave Plus. Het apparaat gebruikt twee AA-batterijen en hiermee werkt de co2 meter ongeveer 16 maanden.

Airthings Wave Plus app

Als je de app niet wilt openen, kun je met je hand voor het apparaat zwaaien om een visuele kleurcodering te krijgen van de algehele luchtkwaliteit: groen (goed), geel (matig) en rood (slecht).

Het werkt ook met Alexa, Google Assistant en IFTTT (if this then that) voor degenen die van huisintegratie houden. Apple’s HomeKit wordt niet ondersteund.

Om het meeste uit de Wave Plus te halen, moet je de Airthings Wave-app downloaden en installeren voor iOS of Android. Deze app verbindt via Bluetooth met de Wave Plus en geeft inzicht in de luchtkwaliteit die je aan het testen bent. De Wave Plus is alleen via Bluetooth te gebruiken, dus je moet binnen Bluetooth-bereik van je mobiele apparaat zijn om deze updates te krijgen. Nadat de gegevens via Bluetooth zijn gesynchroniseerd en je internetverbinding hebt op je mobiele apparaat, worden de gegevens verder naar de cloud gestuurd, waardoor je je gegevens kunt bekijken op het online dashboard.

Installatie

De installatie is eenvoudig en duurt ongeveer vijf minuten.

Nadat de installatie is voltooid, duurt het even voordat de resultaten worden weergegeven en het duurt 7 dagen voordat de sensoren volledig zijn gekalibreerd voor je omgeving. Het hoofdmenu is hierboven weergegeven en geeft op één scherm de huidige metingen van de zes gebieden die worden gemonitord. Vervolgens kun je naar rechts swipen om gedetailleerde resultaten te zien.

De monitor biedt elk uur een rollende 24-uurs radonmeting en de andere sensoren (temperatuur, luchtvochtigheid, druk, VOC en CO2) worden elk uur bijgewerkt.

De gedetailleerde resultaten laten de luchtkwaliteit over een bepaalde tijd zien en er is ook een optie om de historische gegevens te zien.

We hebben ook gezien dat de temperatuur en de luchtdruk wisselend waren, wat logisch is. De temperatuur kan variëren afhankelijk van hoe de verwarming en de airconditioning word gebruikt, en de luchtdruk kan ook variëren afhankelijk van het weer.

Kenmerken Airthings Wave Plus CO2 meter

Een andere leuke functie van de Wave Plus is de optie om luchtkwaliteitsdoelen te stellen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je wilt dat de luchtvochtigheid binnen een bepaald bereik blijft en als de luchtvochtigheid buiten dat bereik valt, krijg je een melding om het op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van een luchtbevochtiger of het openen van ramen om de lucht te verversen.

Ook kun je instellen dat je wilt dat de CO2-waarden binnen een bepaald bereik blijven en als ze buiten dat bereik vallen, krijg je ook een melding. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er te weinig ventilatie is in de ruimte en dat het tijd is om de ramen te openen of een luchtreiniger te gebruiken.

Een andere handige functie van de Wave Plus is de optie om waarschuwingen te ontvangen voor radon. Radon is een kankerverwekkend gas dat vaak in huizen voorkomt en het is belangrijk om de niveaus te monitoren om te voorkomen dat het te hoog wordt. Als de radonniveaus te hoog worden, krijg je een melding en kun je actie ondernemen om het op te lossen.

In het algemeen was de Airthings Wave Plus een handig apparaat om te gebruiken om de luchtkwaliteit in huis te monitoren. Het was gemakkelijk te installeren en te gebruiken en het bood gedetailleerde gegevens over verschillende luchtfactoren. We vonden het vooral handig om waarschuwingen te ontvangen als bepaalde luchtkwaliteitsniveaus buiten het ideale bereik vielen, zodat we actie konden ondernemen om het op te lossen. Al met al zouden we de Airthings Wave Plus zeker aanbevelen aan anderen die de luchtkwaliteit in huis willen monitoren.

Samenvatting

Er is geen display te zien wel is er een kleur die de luchtkwaliteit kan aangeven. Maar deze co2 meter kan verbonden worden met een handige app waardoor je veel informatie kunt zien. Deze co2 meter is perfect voor mensen die zoveel mogelijk informatie willen zien en bijhouden. De Airthings Wave Plus is een luchtkwaliteitsmeter waarmee je de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk meet in je huis. Daarnaast geeft de luchtkwaliteitsmeter het gehalte aan CO2, radon en VOS weer. Koppel je luchtmeter aan je smartphone via bluetooth. Zo zie je in een opslag alle data terug. In de app vind je uitgebreide analyses over de luchtkwaliteit in huis, maar ook een weersvoorspelling voor allergieën. Daarnaast geeft de app aan wanneer de luchtkwaliteit verandert en hoe je deze verbetert. De Wave Plus werkt op batterijen, waardoor je geen rekening hoeft te houden met stopcontacten.

Bekijk meer co2 meters op bol.com

Beste CO2 meters van 2023

Wat is een co2 meter?

9.2Expert Score
Werkt op: Batterij
Pluspunten
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Geeft gedetailleerde gegevens over verschillende luchtfactoren
  • Kan waarschuwingen geven als luchtkwaliteitsniveaus buiten het ideale bereik vallen
  • Werkt met verschillende slimme assistenten
  • Compact en draagbaar ontwerp
  • Biedt lange batterijduur van maximaal 16 maanden
- Minpunten
  • Meet geen deeltjesstof (PM2,5 of PM10)
  • Werkt alleen via Bluetooth, dus je moet binnen Bluetooth-bereik zijn om gegevens te krijgen
  • Wordt niet ondersteund door Apple HomeKit
  • Kan enige tijd duren voordat de resultaten worden weergegeven en voordat de sensoren volledig zijn gekalibreerd
  • Kan duur zijn in vergelijking met sommige andere luchtmonitors op de markt

Extra informatie

Specificaties: Airthings Wave Plus CO2 meter

Kleur

Wit

Gewicht (gram)

337

Meetopties

CO2, Luchtdruk, Luchtvochtigheid, Temperatuur, TVOC

Verpakkingsinhoud

Airthings Wave Plus detector, 2x AA batterij (penlite), Bevestigingsmateriaal, Gebruiksaanwijzing.

App vereist voor volledige functionaliteit

Ja

App werkt op besturingssyteem

iOS, Android

Betaalde diensten vereist

Nee

Bluetooth vereist

Ja

CE markering

Zichtbaar

Compatibel met

Met meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie

Delen van gebruikersgegevens vereist

Nee

Internet of Things

Ja

Introductiejaar

2019

Introductiemaand

April

Kan zelfstandig met internet verbinden

Nee

Met display

Nee

Mobiele data verbinding mogelijk

Ja

Ondersteuning met updates

Minimaal 36 maanden na introductiedatum

Taal handleiding

Nederlands

Verpakking breedte (mm)

156

Verpakking hoogte (mm)

47

Verpakking lengte (mm)

156

Voedingstype

Batterij

Wifi vereist

Nee

Prijsgeschiedenis

Prijsgeschiedenis voor Airthings Wave Plus - White
Laatste updates:
  • €203,42 - 10 april 2024
  • €215,20 - 4 april 2024
  • €193,00 - 2 april 2024
  • €203,00 - 31 maart 2024
  • €193,00 - 27 maart 2024
  • €230,00 - 20 maart 2024
  • €219,00 - 19 maart 2024
  • €203,00 - 18 maart 2024
Sinds: 26 oktober 2023
  • Hoogste prijs: €238,00 - 13 december 2023
  • Laagste prijs: €155,20 - 11 maart 2024

Beoordelingen (0)

User Reviews

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Write a review

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Airthings Wave Plus CO2 meter”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Review Hoek
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart