Airthings View Plus CO2 meter

(1 klantbeoordeling)
Toevoegen aan vergelijken
9.2
Expert ScoreLees recensie

Werkt op: USB | Accu

 259,00

Beste deal op: bol.combol.com
KOOP VOOR DE BESTE PRIJS
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Airthings View Plus luchtkwaliteit meter - €259,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Airthings View Plus luchtkwaliteit meter
Laatste updates:
  • €259,00 - 28 februari 2024
  • €289,00 - 27 februari 2024
  • €239,20 - 20 februari 2024
  • €299,00 - 22 januari 2024
  • €295,16 - 16 januari 2024
  • €269,00 - 28 december 2023
  • €174,99 - 20 december 2023
  • €266,69 - 29 november 2023
Sinds: 18 november 2023
  • Hoogste prijs: €309,00 - 22 november 2023
  • Laagste prijs: €174,99 - 20 december 2023
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Laatst bijgewerkt op 29 februari 2024 17:25
Airthings View Plus CO2 meter

 259,00

Beschrijving

Airthings View Plus CO2 meter review

De Airthings View Plus CO2 meter is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken en betrouwbare luchtkwaliteitsmonitor voor thuisgebruik. In deze review zal ik ingaan op de belangrijkste aspecten van deze monitor, waaronder de specifieke functies, installatie, nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

Specificaties en functies

De Airthings ViewPlus is ontworpen om de concentratie van CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, radon en VOC’s (volatile organic compounds) in de lucht te meten. Het apparaat is uitgerust met geavanceerde sensoren die in staat zijn om deze waarden nauwkeurig te meten en te analyseren.

De monitor wordt geleverd met 6 AA-batterijen en weegt 360 gram, waardoor het licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen is. Het is ook licht genoeg om op de muur te bevestigen met de meegeleverde plakstrips. De afmetingen van de monitor zijn 17 cm x 9 cm x 3,3 cm, wat groter is dan sommige andere populaire thuis luchtmonitors.

Airthings raadt een initiële kalibratieperiode van ongeveer 7 dagen aan voor VOC’s en CO2. De monitor is bedoeld voor gebruik bij een temperatuur van 4°C tot 40°C / 39,2°F tot 104°F en een luchtvochtigheid van 0% tot 85% (niet-condenserend).

Eenvoudige installatie en bediening

De Airthings ViewPlus is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Na het inschakelen van de monitor, kunt u deze verbinden met uw smartphone via WiFi of Bluetooth. Hierdoor kunt u de metingen en gegevens real-time bekijken via de gratis Airthings-app, die beschikbaar is voor iOS en Android-apparaten.

De app biedt een duidelijk overzicht van de metingen en waarschuwt u wanneer de waarden buiten de normale grenzen vallen. U kunt ook instellen dat u push-notificaties ontvangt wanneer de CO2-waarden te hoog zijn.

Airthings-View_plus-App-2-Phones-v2

 

Nauwkeurige metingen

De Airthings ViewPlus heeft zich in de tests als een nauwkeurige en betrouwbare monitor bewezen. Na de initiële kalibratieperiode van 7 dagen, waren de metingen consistent en klopten ze goed overeen met de waarden van andere luchtkwaliteits meters.

De Airthings ViewPlus CO2 meter is een uitstekende optie voor het meten van de luchtkwaliteit in huis. Het apparaat is eenvoudig te gebruiken en biedt heldere en begrijpelijke resultaten. Bovendien heeft het een aantrekkelijk design en biedt het goede klantenservice als dat nodig is.

De App en Data van de Airthings View Plus

Een van de grootste voordelen van de Airthings View Plus is de bijbehorende app. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en is heel eenvoudig te gebruiken. De app geeft je real-time data over de luchtkwaliteit in jouw huis, inclusief CO2-niveaus, temperatuur, luchtvochtigheid en radon.

Met de app kun je ook historische data bekijken, zodat je trends kunt zien in de luchtkwaliteit. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je wilt weten of de luchtkwaliteit in jouw huis afneemt of toeneemt tijdens bepaalde tijden van de dag of het seizoen.

Bovendien kun je meerdere Airthings View Plus sensoren koppelen aan de app, zodat je real-time data kunt vergelijken van verschillende kamers in je huis of op verschillende locaties. Hierdoor kun je gemakkelijk problemen in de luchtkwaliteit identificeren en oplossen.

Het is ook een voordeel dat de Airthings View Plus je waarschuwt als de CO2-niveaus te hoog zijn. Dit kan een indicatie zijn van slechte ventilatie of een te klein oppervlak van planten in je huis. Je kunt ook instellen dat de Airthings View Plus een alarm afgeeft als de radon-niveaus te hoog zijn, wat een potentieel gevaarlijke situatie kan aangeven.

In de app kun je ook instellen dat je push-notificaties krijgt wanneer de luchtkwaliteit verandert. Hierdoor kun je snel reageren als er een probleem is met de luchtkwaliteit in je huis.

dashboard-cta

Voordelen Airthings View Plus CO2 meter

Een van de grootste voordelen van de Airthings ViewPlus is dat het niet alleen CO2, maar ook radon, temperatuur en vochtigheid meet. Dit maakt het een veelzijdig apparaat en biedt een volledig beeld van de luchtkwaliteit in huis. Dankzij de WiFi en Bluetooth verbinding, kan je gemakkelijk toegang krijgen tot de resultaten via de Airthings app. Hiermee kun je eenvoudig de luchtkwaliteit in verschillende kamers in huis volgen en vergelijken.

Een ander groot voordeel van de Airthings ViewPlus is dat het op batterijen werkt en daardoor gemakkelijk verplaatsbaar is. Hiermee kun je het apparaat overal in huis gebruiken of zelfs meenemen tijdens reizen. Het apparaat is ook lichtgewicht en eenvoudig te bevestigen aan de muur met de meegeleverde plakstrips.

De Airthings ViewPlus heeft ook een goede garantie. Wanneer je het apparaat registreert op de Airthings website, kun je de garantie gratis verlengen tot vijf jaar. Bovendien biedt Airthings gratis verzending en een geld-terug-garantie van 45 dagen.

Nadeel Airthings View Plus CO2 meter

Een van de enige nadelen van de Airthings ViewPlus is dat het apparaat iets groter is dan sommige andere populaire huis luchtmonitors. Dit maakt het niet ideaal voor kleinere ruimtes of voor degenen die weinig ruimte hebben. Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met de plaatsing van het apparaat. Zoals eerder genoemd, kan de plaatsing van het apparaat invloed hebben op de resultaten. Probeer het dus niet te dicht bij verwarming- of koelapparatuur te plaatsen of bijvoorbeeld naast een kopje thee.

Opladen en batterij besparen

De Airthings ViewPlus werkt voornamelijk op batterijen, maar heeft ook een USB-C-kabel voor verbinding en opladen. Het duurde enkele minuten voordat ik besefte hoe ik toegang moest krijgen tot de USB-C-poort. Er staat geen diagram in de beknopte handleiding, noch op de website van Airthings.

Het is verwarrend dat er een icoon voor de USB-C-kabel op de achterkant van de monitor staat, maar dat dit boven de plek is waar je de batterijtab verwijdert. Dit maakt het lijken alsof de kabel op die plek past zonder de achterkant van de monitor helemaal open te maken.

Je moet wel de achterkant van de monitor verwijderen om toegang te krijgen tot de poort. Het was niet duidelijk voor me hoe ik de achterkant van de monitor eraf moest krijgen zonder het risico te lopen iets te breken. Er zijn geen “schuif hier” soort aanduidingen en ik was bang dat ik de monitor per ongeluk open zou trekken en iets van plastic zou breken.

Na wat zachtjes prikken en pokeren, besefte ik dat de achterkant opengaat als je een beetje kracht uitoefent in de kloof onder dat USB-icoon. Om de ViewPlus te openen, houd je de monitor met de achterkant naar je toe, plaats je je duim of vinger in de kloof in het midden van de onderkant van de behuizing en druk je de tab in en trek je de achterkant omhoog en eruit. Hierdoor krijg je toegang tot de zes batterijen, de USB-C-poort, het serienummer en andere informatie op je monitor.

Als de monitor via USB-C is aangesloten, stuurt hij elke 2,5 minuten signalen. Als de monitor alleen op batterijen werkt, stuurt hij automatisch elke 10 minuten signalen. Om de batterijduur te behouden, kun je instellingen wijzigen, zodat de monitor alleen elk uur signalen verstuurt. Volgens Airthings kan deze instelling ertoe leiden dat de batterijen van uw monitor tot wel twee jaar meegaan!

Conclusie Airthings View Plus CO2 meter

De Airthings View Plus CO2 meter is een gebruiksvriendelijke en precieze meter die CO2-niveaus in huis meet. Het apparaat is eenvoudig te installeren en te verbinden met een smartphone via Bluetooth. De Airthings View Plus biedt real-time metingen en waarschuwingen voor hoge CO2-niveaus, waardoor gebruikers in staat zijn om de luchtkwaliteit in hun huis te monitoren en te verbeteren. Daarnaast biedt de Airthings View Plus ook een historisch overzicht van de metingen, zodat gebruikers trends kunnen opmerken en de luchtkwaliteit op lange termijn kunnen verbeteren. Overall, de Airthings View Plus CO2 meter is een nuttig hulpmiddel voor iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van de luchtkwaliteit in hun huis.

Bekijk meer co2 meters op bol.com

Beste CO2 meters van 2023

Wat is een co2 meter?

 

 

 

 

9.2Expert Score
Werkt op: USB | Accu
Pluspunten
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Real-time CO2 meting
  • Kan een grote hoeveelheid data opslaan
  • Wireless verbinding
  • Gebruiksvriendelijke app
  • Waarschuwingen bij hoge CO2 niveaus
  • Kan worden geïntegreerd met andere slimme systemen in het huis
- Minpunten
  • Prijs
  • Batterij vervangen kan lastig zijn

Extra informatie

Specificaties: Airthings View Plus CO2 meter

Kleur

Wit

Gewicht (gram)

525

Meetopties

Temperatuur, Luchtdruk, Luchtvochtigheid, Zuurstof, TVOC, Koolmonoxide, HCHO, Fijnstof, CO2, AQI

Verpakkingsinhoud

Airthings View Plus Handleiding Montage kit

App vereist voor volledige functionaliteit

Ja

App werkt op besturingssyteem

iOS, Android

Betaalde diensten vereist

Nee

Bluetooth vereist

Ja

CE markering

Zichtbaar

Compatibel met

Met meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie

Delen van gebruikersgegevens vereist

Ja, bij aanmaken van account bij app

Internet of Things

Ja

Introductiejaar

2021

Introductiemaand

September

Kan zelfstandig met internet verbinden

Ja

Met display

Ja

Mobiele data verbinding mogelijk

Ja

Ondersteuning met updates

Minimaal 48 maanden na introductiedatum

Taal handleiding

Universeel

Verpakking breedte (mm)

116

Verpakking hoogte (mm)

60

Verpakking lengte (mm)

205

Voedingstype

USB, Accu

Wifi vereist

Ja

Prijsgeschiedenis

Prijsgeschiedenis voor Airthings View Plus luchtkwaliteit meter
Laatste updates:
  • €259,00 - 28 februari 2024
  • €289,00 - 27 februari 2024
  • €239,20 - 20 februari 2024
  • €299,00 - 22 januari 2024
  • €295,16 - 16 januari 2024
  • €269,00 - 28 december 2023
  • €174,99 - 20 december 2023
  • €266,69 - 29 november 2023
Sinds: 18 november 2023
  • Hoogste prijs: €309,00 - 22 november 2023
  • Laagste prijs: €174,99 - 20 december 2023

Beoordelingen (1)

1 recensie voor Airthings View Plus CO2 meter

4.0 uit 5
0
1
0
0
0
Write a review
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling
  1. Pieter Janssen

    Airthings biedt een professioneel en compleet product met een goed werkend apparaat, app en website. De informatie wordt op een mooie en overzichtelijke manier gepresenteerd en trends zijn duidelijk zichtbaar op het dashboard. Echter, de nauwkeurigheid van de temperatuurmeting laat te wensen over. Het verschil tussen de temperatuurmeting van Airthings en vier andere temperatuurmeters op ongeveer 1 meter afstand is continu ongeveer 1 graad Celsius. De afwijking van deze vier temperatuursensoren is ongeveer 0,3 graden, terwijl Airthings consequent een graad hoger meet. Vanwege deze onnauwkeurigheid en de prijs van het product heb ik het geretourneerd. Helaas heeft contact met de leverancier niet geleid tot een oplossing.

    Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

    Plaats een recensie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Review Hoek
    Logo
    Nieuwe Account Aanmaken
    Vergelijk items
    • Totaal (0)
    Vergelijken
    Shopping cart