AEG T6DB72GP – 6000 serie – ProSense – Condens droogkast

Uw recensie toevoegen
Toevoegen aan vergelijken
9
Expert ScoreLees recensie
  • Alle hierboven genoemde prijzen zijn in Euro.
  • Dit product is verkrijgbaar bij Bol.
  • Bij bol.com kun je AEG T6DB72GP – 6000 serie ProSense® - Wasdroger - Condensdroger - Energielabel B kopen voor slechts €519,00
  • De laagste prijs van AEG T6DB72GP – 6000 serie ProSense® - Wasdroger - Condensdroger - Energielabel B werd verkregen op 14 juni 2024 19:52.

 519,00

Beste deal op: bol.combol.com
KOOP VOOR DE BESTE PRIJS
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T6DB72GP – 6000 serie ProSense® - Wasdroger - Condensdroger - Energielabel B - €519,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor AEG T6DB72GP – 6000 serie ProSense® - Wasdroger - Condensdroger - Energielabel B
Laatste updates:
  • €519,00 - 20 april 2024
  • €489,00 - 15 april 2024
  • €499,00 - 9 april 2024
  • €489,00 - 1 april 2024
  • €499,00 - 25 maart 2024
  • €489,00 - 19 maart 2024
  • €499,00 - 14 maart 2024
  • €519,00 - 4 maart 2024
Sinds: 27 december 2023
  • Hoogste prijs: €534,00 - 10 januari 2024
  • Laagste prijs: €412,37 - 24 januari 2024
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Laatst bijgewerkt op 30 april 2024 15:42
AEG T6DB72GP – 6000 serie – ProSense – Condens droogkast
AEG T6DB72GP – 6000 serie – ProSense – Condens droogkast

 519,00

Beschrijving

AEG T6DB72GP Condensdroger Review: Efficiënt en Kledingvriendelijk

De AEG T6DB72GP Condensdroger is een apparaat dat belooft je wasgoed efficiënt en kledingvriendelijk te drogen. Met een laadvermogen van 7 kg en energieklasse B, biedt deze droogkast een aantal handige functies en voordelen voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbare droger. In dit uitgebreide review gaan we dieper in op de plus- en minpunten, de specificaties en functies, en delen we onze ervaringen met dit apparaat.

Pluspunten en Minpunten van de AEG T6DB72GP

Laten we beginnen met een overzicht van de plus- en minpunten van deze condensdroger:

Pluspunten:

  1. ProTex-trommel: Een van de grote voordelen van de AEG T6DB72GP is de ProTex-trommel. Deze speciaal ontworpen trommel zorgt voor minder slijtage aan je kleding, omdat hij in beide richtingen draait. Hierdoor wordt je kleding gelijkmatiger gedroogd en kreukt het minder.
  2. Omkeerbare deur: Deze droogkast is voorzien van een omkeerbare deur, wat betekent dat je de deur kunt plaatsen zoals jij dat wilt. Dit is handig als je beperkte ruimte hebt of als je de droger op een specifieke manier wilt installeren.
  3. ProSense®-technologie: De ProSense®-technologie past de droogtijd en het energiegebruik aan op basis van de hoeveelheid wasgoed in de trommel. Dit resulteert in efficiënter drogen, waardoor je energie en tijd bespaart, terwijl je kleding goed wordt verzorgd.

Minpunt:

  1. Energielabel B: Het enige nadeel van deze condensdroger is dat hij een energielabel B heeft, wat betekent dat hij niet de meest energiezuinige optie is. Als je op zoek bent naar een droger met een lager energieverbruik, zou je kunnen overwegen om een model met een hoger energielabel te kiezen.

Specificaties en Functies van de AEG T6DB72GP

Nu we de plus- en minpunten hebben besproken, laten we eens dieper ingaan op de specificaties en functies van de AEG T6DB72GP Condensdroger:

  • Laadvermogen: Met een capaciteit van 7 kg is deze droger geschikt voor gemiddelde tot grotere hoeveelheden wasgoed. Dit maakt hem ideaal voor gezinnen of huishoudens met veel was.
  • Energieklasse B: Hoewel dit geen extreem zuinige droger is, is hij nog steeds redelijk energiezuinig voor zijn capaciteit en functies.
  • ProTex-trommel: De ProTex-trommel draait in beide richtingen en zorgt voor een optimale luchtstroom. Dit voorkomt dat kleding in de knoop raakt en minimaliseert kreukels.
  • Omkeerbare deur: De omkeerbare deur en het verstelbare handvat maken het gemakkelijk om de deur aan te passen aan jouw behoeften en de beschikbare ruimte.
  • Startuitstel: Met de startuitstel-functie kun je zelf bepalen wanneer de droogcyclus begint, zodat deze perfect aansluit bij jouw schema.
  • Droogprogramma’s: Deze condensdroger biedt verschillende droogprogramma’s, waaronder Katoen Eco, Katoen, Synthetica, Mix, Fijne Was, Strijkvrij, Beddengoed, Dekbed, Jeans en Sportkleding. Hierdoor kun je het juiste programma kiezen voor verschillende soorten kleding en stoffen.

ProSense™-technologie: Efficiënt en Kledingvriendelijk

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de AEG T6DB72GP is de ProSense™-technologie. Deze geavanceerde technologie maakt gebruik van vochtigheids- en temperatuursensoren om de droogtijd en het energieverbruik aan te passen op basis van de hoeveelheid wasgoed in de trommel. Hierdoor wordt voorkomen dat je was overmatig wordt gedroogd, wat niet alleen energie bespaart, maar ook de levensduur van je kleding verlengt. Je kleding wordt dus niet alleen efficiënt gedroogd, maar ook zorgvuldig behandeld.

ProTex-trommel: Maximale Bescherming voor je Kleding

De ProTex-trommel van de AEG T6DB72GP is een ander hoogtepunt van deze condensdroger. Deze trommel is speciaal ontworpen om je kleding optimaal te beschermen. De trommel draait in beide richtingen en zorgt voor een gelijkmatige luchtstroom, waardoor kledingstukken niet in de knoop raken en minder kreukelen tijdens het drogen. Dit betekent dat je kleding er beter uitziet en langer meegaat.

Omkeerbare Deur voor Flexibiliteit

De omkeerbare deur van de AEG T6DB72GP biedt extra flexibiliteit bij de installatie van de droger. Je kunt de deur aanpassen aan de indeling van je wasruimte door het scharnier zowel links als rechts te monteren. Bovendien kun je het handvat op vier verschillende posities bevestigen, zodat je altijd gemakkelijk toegang hebt tot je wasgoed, ongeacht waar je de droger plaatst.

Startuitstel en Handig Display

Met de ‘Startuitstel’-functie kun je de droger laten draaien op het moment dat het jou het beste uitkomt. Je stelt eenvoudig de starttijd in, zodat de droogcyclus begint wanneer het het meest geschikt is voor jouw dagelijkse routine. Het handige display op de droger geeft duidelijk aan wanneer de droogcyclus begint (bij gebruik van startuitstel) en wanneer deze naar verwachting klaar is. Dit maakt het plannen van je huishoudelijke taken een stuk eenvoudiger.

Verschillende Droogprogramma’s voor Diverse Kledingstukken

De AEG T6DB72GP biedt een scala aan droogprogramma’s om aan verschillende behoeften te voldoen. Of je nu delicate stoffen, beddengoed, sportkleding of jeans wilt drogen, deze condensdroger heeft het juiste programma voor jou. Hierdoor kun je je kleding op de meest geschikte manier behandelen en ervoor zorgen dat ze er als nieuw uitzien.

Onze Ervaring met de AEG T6DB72GP

We hebben de AEG T6DB72GP gekozen vanwege zijn lage geluidsniveau en snelle droogtijd in vergelijking met warmtepompdrogers. Hoewel warmtepompdrogers energiezuiniger zijn, kan het droogproces veel langer duren. Een condensdroger zoals deze AEG geeft weliswaar wat meer warmte af, wat minder geschikt kan zijn voor zeer kleine ruimtes, maar de snellere droogtijd compenseert dit voordeel.

Een ander handig kenmerk is de omkeerbare deur, wat niet altijd standaard is in deze prijsklasse. Het stelt je in staat om de deur aan te passen aan je ruimte, wat handig kan zijn in krappe wasruimtes.

Wat betreft de installatie om de droger op de afvoer aan te sluiten, heb je een koppelstukje, een slangenklemmetje en een stukje (tuin)slang nodig. Dit is echter geen dealbreaker, want het is eenvoudig zelf te doen. Zorg er wel voor dat de slangen niet knikken, en je kunt ze eventueel met ty-raps aan de achterkant van het apparaat bevestigen om ze op hun plaats te houden.

Wat betreft het geluidsniveau, waren we aangenaam verrast. De droger is over het algemeen erg stil, wat prettig is voor huishoudens waarin rust belangrijk is.

Een kleine tip: op sommige programma’s kan het nodig zijn om de droogtegraad hoger in te stellen om ervoor te zorgen dat je wasgoed volledig droog is. Dit kan afhangen van de luchtvochtigheid en het type kleding dat je droogt. Gelukkig biedt de AEG T6DB72GP voldoende programma-opties om aan deze behoeften te voldoen.

Conclusie

De AEG T6DB72GP Condensdroger biedt een goede balans tussen efficiëntie en kledingbescherming. Met de ProSense™-technologie en ProTex-trommel zorgt hij ervoor dat je wasgoed optimaal wordt gedroogd zonder overmatig energieverbruik of slijtage aan je kleding. Het omkeerbare deursysteem voegt extra flexibiliteit toe aan de installatie, terwijl de verscheidenheid aan droogprogramma’s ervoor zorgt dat je verschillende soorten kleding en stoffen met zorg kunt behandelen.

Hoewel het energielabel B aangeeft dat het niet de meest zuinige optie is, wegen de voordelen van deze droger zwaarder voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbare en kledingvriendelijke droogoplossing. Met zijn lage geluidsniveau en handige functies zoals startuitstel, biedt de AEG T6DB72GP een prettige droogervaring voor dagelijks gebruik.

Kortom, als je op zoek bent naar een condensdroger die je kleding efficiënt droogt en tegelijkertijd beschermt, is de AEG T6DB72GP zeker het overwegen waard. Het biedt waar voor je geld en kan een waardevolle aanvulling zijn voor je wasroutine.

Bekijk meer droogkasten op bol.com

9Expert Score
AEG T6DB72GP Condensdroger Review: Efficiënt en Kledingvriendelijk De AEG T6DB72GP Condensdroger is een apparaat dat belooft je wasgoed efficiënt en kledingvriendelijk te drogen. Met een laadvermogen van 7 kg en energieklasse B, biedt deze droogkast een aantal handige functies en voordelen voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbare droger. In dit uitgebreide review […]
Pluspunten
  • ProTex-trommel voor kledingbescherming.
  • Omkeerbare deur voor flexibele installatie.
  • ProSense®-technologie voor energie-efficiëntie.
- Minpunten
  • Energielabel B voor minder zuinigheid.

Extra informatie

Specificaties: AEG T6DB72GP – 6000 serie – ProSense – Condens droogkast

Merk

AEG

Model

T6DB72GP

MPN (Manufacturer Part Number)

916 098 000

Taal bedieningspaneel

Nederlands

Taal handleiding

Nederlands

Fabrieksgarantie termijn (jaar)

2

Uitzonderingen fabrieksgarantie

X

Extra garantie

Geen extra garantie

Reparatie type

On-site repair

Verpakkingsinhoud

Handleiding Wordt zonder Electrolux E2YH01 condens afvoerslang geleverd. Wil je hem aansluiten op de afvoer, bestel deze slang er dan bij.

Energieverbruik niveau

B

Jaarlijks energieverbruik in kWh (kWh)

504

Energie besparing

Nee

Type droger

Condensdroger

Laadvermogen wasdroger (kg)

7

Geluidsniveau drogen (dB)

66

Type condensafvoer

Opvang in reservoir

Programmaduur katoen maximale belading

124

Vochtigheid sensor

Ja

Heeft anti-kreuk fase

Ja

Digitale indicator resterende tijd

Nee

Geluidssignaal einde wasbeurt

Nee

Tumbler heeft verlichting

Nee

Slimme functie

Startuitstel, Vochtigheidssensor, Beladingssensor

Bediening via mobiele app

Nee

Smart Home Platform

Geen platform

Aantal instellingen

10

Programma's voor delicate stoffen

Nee

Type droogprogramma

Katoen, Synthetisch, Delicate stoffen, Beddengoed, Jeans, Sportkleding

Kleur

Wit

Stand display

Recht

Materiaal tuimelaar

RVS

Deur maat (cm)

38

Type wasdrogerdeur

Dichte deur

Positie deur scharnier

Links

Deur scharnier switch mogelijkheid

Ja

Snoerlengte (m)

1.45

Gewicht (kg)

40

Product gewicht (kg)

43.46

Kan zelfstandig met internet verbinden

Nee

App vereist voor volledige functionaliteit

Nee

App werkt op besturingssyteem

Niet van toepassing

Delen van gebruikersgegevens vereist

Niet van toepassing

Wifi vereist

Niet van toepassing

Bluetooth vereist

Niet van toepassing

Mobiele data verbinding mogelijk

Niet van toepassing

Betaalde diensten vereist

Nee

Compatibel met

Niet van toepassing

Ondersteuning met updates

Niet van toepassing

CE markering

Zichtbaar

Indicatielampje

Ja

Kinderslot

Ja

Product breedte (cm)

60

Product hoogte (cm)

85

Product lengte (cm)

60

Verpakking breedte (cm)

64

Verpakking hoogte (cm)

89

Verpakking lengte (cm)

65

Prijsgeschiedenis

Prijsgeschiedenis voor AEG T6DB72GP – 6000 serie ProSense® - Wasdroger - Condensdroger - Energielabel B
Laatste updates:
  • €519,00 - 20 april 2024
  • €489,00 - 15 april 2024
  • €499,00 - 9 april 2024
  • €489,00 - 1 april 2024
  • €499,00 - 25 maart 2024
  • €489,00 - 19 maart 2024
  • €499,00 - 14 maart 2024
  • €519,00 - 4 maart 2024
Sinds: 27 december 2023
  • Hoogste prijs: €534,00 - 10 januari 2024
  • Laagste prijs: €412,37 - 24 januari 2024

Beoordelingen (0)

User Reviews

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Write a review

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “AEG T6DB72GP – 6000 serie – ProSense – Condens droogkast”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Review Hoek
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart