Dyson filter vervangen

Hoewel het waar is dat een Dyson filter wasbaar is, is het toch aanbevolen om het minstens één keer per jaar te vervangen. Door dit te doen, kun je een lage stofuitstoot behouden, de levensduur van je stofzuiger verlengen en onaangename geurtjes voorkomen.

Bekijk welke filters geschikt zijn voor jouw Dyson stofzuiger serie:

Dyson V8 filters
Dyson V10 filters
Dyson V11 filters
Dyson V12 filters
Dyson V15 filters

Hoe en wanneer het filter van je Dyson steelstofzuiger vervangen moet worden

Wanneer een stofzuiger zijn zuigkracht verliest, kan dit vaak worden toegeschreven aan een verstopping. De oorzaken hiervan kunnen uiteenlopend zijn, zoals een prop in de stofzuigerbuis of -slang, of een filter dat aan vervanging toe is. Sommige stofzuigers hebben filters die wasbaar of vervangbaar zijn, zoals die van Dyson.

Als je een Dyson V15, V12, V11, V10 of V8 steelstofzuiger hebt (een uitstekende keuze, omdat deze worden beschouwd als de beste steelstofzuigers), en je het filter wilt vervangen, ben je hier aan het juiste adres. Ik heb een kort en bondig stappenplan gemaakt waarmee het vervangen van het filter een fluitje van een cent is.

Maar hoe weet je eigenlijk wanneer het tijd is om het luchtfilter te vervangen? Zoals je waarschijnlijk weet, hebben zakloze stofzuigers geen stofzuigerzak om de lucht te filteren, waardoor de filters vaker moeten worden gewassen of vervangen. Maar wanneer moet je dit doen?

Dyson adviseert om het filter ten minste één keer per jaar te vervangen. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je stofzuigt en hoe vuil je stofzuiger wordt. Door het Dyson-filter op tijd te wassen, kun je de levensduur van het filter verlengen en vervanging uitstellen. In het algemeen geldt het volgende voor de vervanging van een Dyson-luchtfilter:

 • Elk jaar
 • Wanneer je merkt dat je constant zuigkracht verliest
 • Als je Dyson nare geurtjes blijft afgeven

Het is wel belangrijk om te weten dat Dyson een garantie van 1 jaar biedt op alle filters van Dyson-luchtfilters. Door te kiezen voor de standaardfilters van Dyson (en dus geen aftermarket-alternatieven) behoud je ook de garantie op je steelstofzuiger zelf. Een verkeerd of slecht filter kan namelijk van invloed zijn op de levensduur van de stofzuiger (en ook van een Dyson-accu).

Stappenplan: Hoe vervang je de filter van een Dyson stofzuiger

In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe je het filter van een Dyson stofzuiger vervangt. Het proces is voor deze drie modellen vrijwel hetzelfde en kan worden uitgevoerd door de volgende stappen te volgen:

 1. Zorg ervoor dat de Dyson volledig is uitgeschakeld en niet meer is aangesloten op het stopcontact.
 2. Draai het bovenste gedeelte van de stofzuiger los door tegen de klok in te draaien.
 3. Verwijder de oude filter en vervang deze door een nieuwe.
 4. Draai de nieuwe filter met de klok mee terug in de Dyson steelstofzuiger.

Hier zijn enkele handige tips om het vervangen van je Dyson-filter uit te stellen en geld te besparen:

 1. Was je filters regelmatig en op de juiste manier (zie ons artikel over het schoonmaken van Dyson-filters).
 2. Controleer de stofzuiger regelmatig op blokkades.
 3. Gebruik de stofzuiger alleen voor het opzuigen van stof en niet voor grotere vuildeeltjes.
We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Laat een reactie achter

   Review Hoek
   Logo
   Nieuwe Account Aanmaken
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   Shopping cart