Dermaroller

Wat is een dermaroller?

Een dermaroller is een hulpmiddel dat wordt gebruikt voor huidverbetering. Het bestaat uit een handvat met daarop een aantal fijne naaldjes. De naaldjes worden over de huid gerold, waardoor kleine gaatjes in de huid worden gemaakt. Dit kan de huidstimulatie verbeteren en de aanmaak van collageen en elastine bevorderen, waardoor de huid er gezonder uit kan zien en rimpels kunnen verminderen. Het wordt vaak gebruikt voor behandeling van acne-littekens en rimpels.

Wat doet een dermaroller?

Een dermaroller wordt gebruikt voor huidverbetering. Het is vaak gebruikt voor behandeling van acne-littekens, rimpels, grove poriën, ouderdomsvlekken, striae (striemen) en als hulp bij het opnemen van huidverzorgingsproducten. Het is belangrijk om op te merken dat een dermaroller een professioneel hulpmiddel is en dat het gebruik ervan moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde huidtherapeut of schoonheidsspecialist.

Hoe werkt een dermaroller?

Een dermaroller werkt door middel van microneedling, een techniek waarbij fijne naaldjes over de huid worden gerold. Deze naaldjes maken kleine gaatjes in de huid, waardoor de huid wordt gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Collageen en elastine zijn eiwitten die belangrijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Wanneer de naaldjes in de huid worden gerold, worden er kleine wondjes gemaakt in de bovenste laag van de huid. Dit zorgt voor een “ontstekingsreactie” in de huid, waardoor de huid gaat herstellen door de aanmaak van collageen en elastine. Dit kan de huidverbetering bevorderen, rimpels verminderen, de elasticiteit van de huid verbeteren, de grove poriën verkleinen en acne-littekens helpen verminderen.

Het is belangrijk om te weten dat de procedure moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde huidtherapeut of schoonheidsspecialist en dat de frequentie en de intensiteit van de behandelingen afgestemd moeten worden op de specifieke huidconditie van de patiënt. Ook is het belangrijk om goede hygiëne en sterilisatie van de tool te hebben voor en na de behandeling.

Soorten dermarollers

Er zijn verschillende maten van dermarollers beschikbaar, waaronder 0,5mm, 1mm en 1,5mm. Elk van deze maten heeft specifieke kenmerken en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden:

 1. 0,5mm dermaroller: Dit is de dunste naaldgrootte en wordt vaak gebruikt voor de behandeling van fijne rimpels en fijne lijntjes. Het is ook geschikt voor het verbeteren van de huidtextuur en het opnemen van huidverzorgingsproducten.
 2. 1mm dermaroller: Deze grootte wordt vaak gebruikt voor de behandeling van grovere rimpels, acne-littekens, striae (striemen), en grovere poriën. Het is ook geschikt voor het verminderen van ouderdomsvlekken en verbeteren van de huidstructuur.
 3. 1,5mm dermaroller: Dit is de grootste naaldgrootte en wordt meestal gebruikt voor de behandeling van zeer diepe rimpels en grove littekens, zoals die veroorzaakt door acne of brandwonden. Het is ook geschikt voor het verbeteren van de huidstructuur en verminderen van huidoneffenheden.

Het is belangrijk om te weten dat de grootte van de naalden die gebruikt worden moeten worden afgestemd op de specifieke huidconditie van de patiënt en de doelstelling van de behandeling. Er moet ook rekening gehouden worden met de frequentie en intensiteit van de behandelingen. Het is essentieel dat de behandelingen uitgevoerd worden door een gekwalificeerde huidtherapeut of schoonheidsspecialist.

Dermarollers wetenschappelijk bewijs

Er is wetenschappelijk bewijs dat dermarollers kunnen bijdragen aan huidverbetering. Studies hebben aangetoond dat microneedling met een dermaroller kan leiden tot vermindering van rimpels, verbetering van de huidtextuur, vermindering van acne-littekens, vermindering van striae (striemen) en vermindering van grove poriën.

Een studie uit 2012 toonde bijvoorbeeld aan dat microneedling met een dermaroller effectief was in het verminderen van rimpels en verbeteren van de huidtextuur. Een andere studie uit 2016 toonde aan dat microneedling met een dermaroller effectief was in het verminderen van acne-littekens.

Er zijn ook studies gedaan die aantonen dat het gebruik van een dermaroller kan helpen bij het opnemen van huidverzorgingsproducten, zoals vitamine C serums, hyaluronzuur en retinol. Dit kan de huidverbetering versterken.

Echter, het is belangrijk om te weten dat meer onderzoek nodig is om de effectiviteit van dermarollers volledig te begrijpen en dat de resultaten van de studies kunnen variëren afhankelijk van de specifieke huidconditie van de patiënt en de techniek van de behandeling.

Dermaroller haargroei

Dermaroller wordt niet specifiek gebruikt voor haarbehandelingen, maar het wordt wel gebruikt voor microneedling van de hoofdhuid. Microneedling van de hoofdhuid, ook wel bekend als scalp microneedling, is een techniek waarbij fijne naaldjes over de hoofdhuid worden gerold om de bloedcirculatie te verbeteren en de groei van haar te stimuleren.

Er is enig wetenschappelijk bewijs dat microneedling van de hoofdhuid kan bijdragen aan haargroei bij mensen met haaruitval. Een studie uit 2018 toonde bijvoorbeeld aan dat scalp microneedling met een dermaroller effectief was in het verbeteren van de haargroei bij patiënten met androgenetische alopecia (AGA), een vorm van haarverlies die wordt gekenmerkt door een genetische aanleg.

Dermaroller baard

Er is geen direct wetenschappelijk bewijs voor het gebruik van dermaroller voor baardbehandelingen, maar sommige mensen gebruiken dermaroller voor baardverzorging. Het idee achter het gebruik van dermaroller voor baardverzorging is dat de fijne naaldjes de bloedcirculatie stimuleren en de groei van haar in de baard verbeteren.

Microneedling met een dermaroller kan ook helpen om baard-olie of baardbalsem beter op te nemen in de huid, waardoor de baard gehydrateerd, gezond en glanzend kan worden.

Het is belangrijk om te weten dat er geen specifieke studies zijn uitgevoerd voor microneedling voor baardgroei, en dat het gebruik van een dermaroller voor baardbehandelingen heeft risico’s.

Het is ook belangrijk om te weten dat de resultaten van deze behandelingen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke huidconditie van de patiënt en de techniek van de behandeling. Voordat je dermaroller gaat gebruiken voor je baard, is het aanbevolen om een arts of huidtherapeut te raadplegen.

Dermaroller kopen

Er zijn veel verschillende merken en modellen van dermarollers beschikbaar op de markt, dus het is belangrijk om een ​​product te kiezen dat aan jouw specifieke behoeften voldoet. Het is ook belangrijk om te weten dat de kwaliteit van de naalden van de dermaroller van groot belang is voor de veiligheid en effectiviteit van de behandeling.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de dermaroller gekocht wordt bij een betrouwbare leverancier of webshop, en dat de tool gezuiverd en gesteriliseerd is voor gebruik.

1

Dermaroller – 540 Micro Naalden – 0.5 MMMet 540 micro naalden van 0,5 mm is deze roller geschikt voor professionele behandelingen thuis.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Dermaroller – 540 Micro Naalden – 0.5 MM Needle – Huidverjonging – Huidverzorging – Littekens – Striea – Steriel Verpakt – €16,95
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Dermaroller – 540 Micro Naalden – 0.5 MM Needle – Huidverjonging – Huidverzorging – Littekens – Striea – Steriel Verpakt
Laatste updates:
 • €16,95 – 29 april 2024
 • €17,99 – 18 april 2024
 • €16,95 – 1 april 2024
 • €15,59 – 25 maart 2024
 • €15,65 – 20 maart 2024
 • €16,95 – 11 maart 2024
 • €17,99 – 17 februari 2024
 • €16,95 – 25 januari 2024
Sinds: 27 december 2023
 • Hoogste prijs: €19,95 – 8 januari 2024
 • Laagste prijs: €15,59 – 25 maart 2024

De 0,5mm dermaroller is de dunste naaldgrootte en wordt vaak gebruikt voor de behandeling van fijne rimpels en fijne lijntjes. Het is ook geschikt voor het verbeteren van de huidtextuur en het opnemen van huidverzorgingsproducten. Dit maakt het geschikt voor mensen die een mildere behandeling willen, of voor degenen die een eerste keer willen proberen met dermaroller.

Het is ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid, omdat de dunne naaldjes minder schade veroorzaken en een lager risico op irritatie of infectie bieden. Het is ook aanbevolen voor de behandeling van huidproblemen zoals fijne lijntjes, fijne rimpels, grove poriën, pigmentatie en acne.

Lees meer

2

ZGTS Dermaroller – 1.0 mmDe ZGTS Dermaroller met naaldlengte van 1.0 mm is een effectief hulpmiddel voor huidvernieuwing, anti-aging en het strakker maken van een verslapte huid.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: ZGTS® Dermaroller – 1.0 mm – 192 Titanium micro naalden by ZGTS® – €19,99
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor ZGTS® Dermaroller – 1.0 mm – 192 Titanium micro naalden by ZGTS®
Laatste updates:
 • €19,99 – 24 maart 2024
 • €18,49 – 12 februari 2024
 • €11,11 – 2 februari 2024
 • €18,49 – 28 januari 2024
 • €19,99 – 23 januari 2024
Sinds: 23 januari 2024
 • Hoogste prijs: €19,99 – 23 januari 2024
 • Laagste prijs: €11,11 – 2 februari 2024

De 1mm dermaroller is iets groter dan de 0,5mm dermaroller. Dit maakt het geschikt voor de behandeling van grovere rimpels, acne-littekens, striae (striemen), en grovere poriën. Het is ook geschikt voor het verminderen van ouderdomsvlekken en verbeteren van de huidstructuur.

Het is geschikt voor mensen met een wat minder gevoelige huid, maar die wel grovere rimpels of littekens willen behandelen. Het kan ook gebruikt worden voor het behandelen van huidproblemen zoals rimpels, acne-littekens, striae, grove poriën en ouderdomsvlekken. Het is ook geschikt voor mensen die een iets intensievere behandeling willen, maar nog steeds geen grove of diepe littekens willen behandelen.

Lees meer

3

Dermarolling Titanium Dermaroller – 1.5mmDe Titanium dermaroller met een maat van 1.5mm is geschikt voor behandeling van striae, cellulites, diepe rimpels en grove poriën.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Dermarolling® Titanium Dermaroller – 1.5mm – €19,99
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Dermarolling® Titanium Dermaroller – 1.5mm
Laatste updates:
 • €19,99 – 18 maart 2024
 • €29,23 – 16 maart 2024
 • €19,99 – 15 maart 2024
 • €29,23 – 13 maart 2024
 • €28,73 – 12 maart 2024
 • €19,99 – 8 februari 2024
 • €11,11 – 6 februari 2024
 • €10,55 – 5 februari 2024
Sinds: 18 januari 2024
 • Hoogste prijs: €29,23 – 13 maart 2024
 • Laagste prijs: €10,55 – 5 februari 2024

De 1,5mm dermaroller is de grootste naaldgrootte en wordt meestal gebruikt voor de behandeling van zeer diepe rimpels en grove littekens, zoals die veroorzaakt door acne of brandwonden. Het is ook geschikt voor het verbeteren van de huidstructuur en verminderen van huidoneffenheden.

Het is geschikt voor mensen met grove littekens of zeer diepe rimpels die met een kleinere naaldgrootte niet behandeld kunnen worden. Het is ook geschikt voor mensen die een intensievere behandeling willen, maar wel met de juiste voorzorgsmaatregelen.

Lees meer

4

Self Glow Dermaroller 3 in 1 – 0.5 mm – 1 mm – 1.5 mmDe set bestaat uit drie opzetstukken met titanium koppen (0.5, 1 en 1.5 mm) van gesteriliseerde fijne micro naalden.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Self Glow Dermaroller 3 in 1 – Derma Roller – Dermaroller 0.5 Titanium – Dermaroller 1 mm – Dermaroller 1.5 – Goud – €19,99

Er zijn dermarollers beschikbaar die 3 in 1 zijn, wat betekent dat ze meerdere naaldlengtes hebben, zoals 0,5mm, 1mm, en 1,5mm. Dit kan handig zijn voor mensen die verschillende huidproblemen hebben of die de behandeling willen aanpassen aan hun specifieke huidconditie. Het geeft ook flexibiliteit voor verschillende stadia van de huidbehandeling.

Lees meer

Bekijk meer dermarollers op bol.com

Een stap-voor-stap handleiding voor het trimmen van je baard

Dyson Airwrap Review

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Laat een reactie achter

   Review Hoek
   Logo
   Nieuwe Account Aanmaken
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   Shopping cart