BTU calculator

Bent u op zoek naar de perfecte airconditioner voor uw ruimte? Het eerste wat u moet weten is hoeveel koelvermogen u nodig heeft, uitgedrukt in British Thermal Units (BTU’s). Onze BTU-calculator maakt deze taak gemakkelijk voor u!

Bekijk de beste mobiele airco’s

Bekijk mobile airco’s op bol.com

Een BTU is een standaardeenheid die wordt gebruikt om de hoeveelheid warmte-energie in airconditioners, kachels en andere verwarmings- en koelapparaten te meten. In eenvoudige bewoordingen, hoe hoger de BTU-classificatie van een airconditioner, hoe meer warmte het kan verwijderen uit een ruimte per uur.

De hoeveelheid BTU’s die u nodig heeft, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte die moet worden gekoeld en het aantal mensen dat gewoonlijk in de ruimte aanwezig is.

Onze calculator maakt een schatting op basis van een algemene vuistregel: voor elke vierkante meter hebt u ongeveer 20 BTU nodig. Daarnaast voegt u nog eens 600 BTU toe voor elke persoon die gewoonlijk in de ruimte is.

Houd er rekening mee dat deze calculator een schatting geeft en dat andere factoren zoals de hoeveelheid zonlicht in de ruimte, de mate van isolatie en de aanwezigheid van electronica ook een rol spelen. Neem voor een nauwkeurige berekening contact op met een HVAC-professional.

Probeer nu onze BTU-calculator om een idee te krijgen van uw koelbehoeften!

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Laat een reactie achter

   Review Hoek
   Logo
   Nieuwe Account Aanmaken
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   Shopping cart