Wat is een Co2 meter?

Een CO2 meter helpt u bij het controleren van het CO2-niveau in uw huis. Het is uitgerust met een sensor die de waarde van CO2 aangeeft. U kunt het op elk moment controleren om te weten of u moet ventileren om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het gebruikt elektrochemische sensoren met een ionen selectief membraan. De sensoren zijn bevestigd aan een koolmonoxidedetector, op het digitaal display ziet u elk moment het koolmonoxideniveau in uw huis.

Het bereik van koolmonoxideniveaus waarbij een alarm afgaat, is afhankelijk van de fabrikant en het model. U kunt echter deze vuistregel gebruiken: hoe lager het koolmonoxidegehalte in de lucht, hoe langer het duurt voordat een alarm reageert. Bij een niveau van 800 delen per miljoen (ppm) – wat als middelmatig wordt beschouwd – gaat er bijvoorbeeld een alarm af na drie en een half uur blootstelling. Bij een niveau van 1200 ppm, wat als vrij hoog wordt beschouwd duurt het echter slechts enkele minuten voordat het alarm afgaat.

Waarom een Co2 meter kopen?

Elk jaar sterven er mensen door koolmonoxidevergiftiging. Co2 meters waarschuwen u voor blootstelling aan koolmonoxide op hoog niveau door een hoorbaar alarm af te laten gaan. Het geeft de luchtkwaliteit aan, wat belangrijk is om gezonder te leven.

Bekijk de 5 beste Co2 meters

Hoeveel Co2 is gevaarlijk?

Niveaus van blootstelling aan koolmonoxide variëren van laag tot gevaarlijk:

 • Groen: 400-800 ppm is goed (Buiten licht is ±400 ppm)
 • Oranje: 800-1200 ppm is medium.
 • Rood: 1200+ ppm is slecht (Bij 1200 ppm is ventileren noodzakelijk.)

Koolmonoxideniveaus en hun symptomen

BELANGRIJK: Als uw koolmonoxidemelder afgaat, of als u vermoedt dat u symptomen van koolmonoxidevergiftiging ervaart, moet u onmiddellijk uw huis verlaten en 1-1-2 bellen.

 1. 400 PPM
 2. 600 PPM
 3. 800 PPM
 4. 1000 PPM
 5. 1200 PPM
 6. 2000 PPM
 7. 5000 PPP
 1. Buitenlucht
 2. Gezond binnenhuis
 3. Acceptabel niveau
 4. Ventileren gewenst
 5. Ventileren noodzakelijk
 6. Negatieve gezondheidseffecten
 7. Zeer gevaarlijk bij langdurige blootstelling
We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Laat een reactie achter

   Review Hoek
   Logo
   Nieuwe Account Aanmaken
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   Shopping cart