Dyson

Dyson is een Brits technologiebedrijf opgericht in 1991 door James Dyson. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt stofzuigers, handdrogers, bladloze ventilatoren en andere elektrische apparaten. James Dyson raakte voor het eerst geïnteresseerd in design en techniek toen hij een tiener was. Hij ging studeren aan het Royal College of Art en werkte later als ingenieur voor verschillende bedrijven, voordat hij in 1991 zijn eigen bedrijf startte. Het eerste Dyson-product was de Ballbarrow, een kruiwagen met een bal in plaats van een wiel, die werd ontworpen om het probleem te verhelpen dat traditionele kruiwagens vast komen te zitten in zachte grond. Het bedrijf ontwikkelde vervolgens ‘s werelds eerste zakloze stofzuiger, die in 1993 werd gelanceerd.

Bekijk alle Dyson producten

James Dyson

James Dyson

Zakloze stofzuigers

De zakloze stofzuigers van Dyson werken volgens het principe van cyclonische scheiding, wat betekent dat ze geen zuigkracht verliezen als de stofzak vol raakt. Het bedrijf is deze technologie blijven ontwikkelen en heeft deze ook toegepast op andere producten zoals handdrogers en bladloze ventilatoren. Dyson heeft meer dan 5.000 medewerkers en haar producten worden in meer dan 65 landen verkocht. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Malmesbury, Wiltshire, in de UK.

Het principe van cyclonische scheiding

Cyclonische scheiding

De cyclonische scheiding van Dyson stofzuigers werkt door het stof en de vuiligheid die wordt opgezogen door de stofzuiger in een cycloon te brengen. De cycloon scheidt het stof en de vuiligheid van de lucht die door de stofzuiger wordt aangezogen en zuigt het stof en de vuiligheid naar beneden in een stofzuigerzak of reservoir.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Laat een reactie achter

   Review Hoek
   Logo
   Nieuwe Account Aanmaken
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   Shopping cart