Co2 Meters

Wat zijn c02 meters? Een co2 meter is een instrument dat de concentratie van koolstofdioxide (CO2) in de lucht meet. CO2 is een kleurloos, reukloos gas dat door mensen en dieren wordt uitgeademd. Het is ook een belangrijk broeikasgas, wat betekent dat het bijdraagt ​​aan de opwarming van de aarde.

CO2-meters kunnen een handig hulpmiddel zijn om de luchtkwaliteit in uw huis of kantoor te monitoren. Door het kooldioxidegehalte in de lucht te meten, kunt u een idee krijgen van hoeveel ventilatie er nodig is om de lucht fris en ademend te houden.

Lees meer

5 redenen om een CO2 meter te kopen

 1. Om ervoor te zorgen dat uw huis of kantoor voldoende ventilatie heeft
 2. Om de luchtkwaliteit binnenshuis te bewaken
 3. Controleren op de aanwezigheid van kooldioxide in de lucht
 4. Om ervoor te zorgen dat uw apparaten efficiënt werken
 5. Om uw ecologische voetafdruk te verkleinen

Hoeveel CO2 is gevaarlijk?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien iedereen verschillende niveaus van gevoeligheid voor koolstofdioxide ervaart. Sommige mensen kunnen echter symptomen van kooldioxidevergiftiging krijgen bij concentraties zo laag als 5.000 delen per miljoen (ppm). Symptomen van kooldioxidevergiftiging zijn hoofdpijn, duizeligheid, verwardheid, misselijkheid en ademhalingsmoeilijkheden. Bij concentraties van 50.000 ppm kan kooldioxide dodelijk zijn. CO2 meters redden hierdoor elk jaar levens.

Co2 meters met waarschuwingen
Co2 meter met waarschuwingen

Heb ik ventilatie nodig?

Ervan uitgaande dat u de ventilatie in uw woning wilt meten met een CO2-meter, dient u eerst een CO2-meter aan te schaffen. Zodra u uw CO2-meter heeft, plaatst u deze op een plek in uw huis waar u de ventilatie wilt meten. Zodra de CO2-meter op zijn plaats zit, moet u deze aanzetten en ongeveer 10 minuten laten werken. Als het CO2 gehalte hoog is zorg dan voor meer ventilatie.

De 5 beste CO2 meters

1 Reactie
 1. Sinds ik een CO2 meter heb voel ik mijn eigen beter. Ik merkte dat ik me snel moe voelde. Een vriend van mij vertelde me over CO2 meters. Uiteindelijk heb ik er een aangeschaft. Nu bleek het CO2 gehalte in mijn huis toch vrij hoog te zijn. Nu let ik actief op het CO2 gehalte in mijn huis en vooral in mijn woonkamer. Het verschil heb ik gemerkt, telkens wanneer ik opmerkt dat het CO2 gehalte verhoogt zorg ik voor betere verluchting.

  Laat een reactie achter

  Review Hoek
  Logo
  Nieuwe Account Aanmaken
  Vergelijk items
  • Totaal (0)
  Vergelijken
  Shopping cart