Beste waterontharders

In deze blogpost gaan we het hebben over de beste waterontharders op de markt. Er zijn tegenwoordig drie soorten waterontharders beschikbaar: waterontharders met zout, elektronische waterontharders en magnetische waterontharders. Elk van deze soorten heeft zijn eigen voordelen en nadelen, en het is belangrijk om te weten wat deze zijn voordat je een keuze maakt. In deze post zullen we de verschillende soorten waterontharders uitgebreid bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken over welke het beste bij jou past.

Waterontharder met zout

Een waterontharder met zout werkt door het harde water te filteren door middel van een zoutoplossing. Wanneer het harde water door de oplossing stroomt, worden de kalkaanslagdeeltjes uit het water geïoniseerd en verwijderd. Dit proces wordt regeneratie genoemd. De oplossing moet regelmatig worden ververst met nieuw zout, omdat de oplossing op den duur verzadigd raakt met mineralen en niet meer effectief is. Het zout dat wordt gebruikt in waterontharders is meestal zoutkorrels of zouttabletten. Deze zoutoplossing kan ook helpen om de levensduur van de waterontharder te verlengen.

Het is belangrijk om te onthouden dat waterontharders met zout niet geschikt zijn voor mensen die een zoutarme of kaliumbeperkte dieet volgen, omdat het proces kleine hoeveelheden zout in het water achterlaat. Daarnaast kan het gebruik van zout de smaak van het water beïnvloeden en kan het ook bijdragen aan het verstoppen van leidingen.

Divisoft A12 waterontharder

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Divisoft A12 waterontharder inclusief aansluitset- voor huishouden tot en met 4 personen – waterontharders – waterontkalker – €995,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Divisoft A12 waterontharder inclusief aansluitset- voor huishouden tot en met 4 personen – waterontharders – waterontkalker
Laatste updates:
 • €995,00 – 30 april 2024
 • €495,00 – 19 februari 2024
 • €995,00 – 21 januari 2024
Sinds: 21 januari 2024
 • Hoogste prijs: €995,00 – 21 januari 2024
 • Laagste prijs: €495,00 – 19 februari 2024

De Divisoft A12 waterontharder is een apparaat dat het water in huishoudens tot en met vijf personen onthardt. Dit betekent dat het kalkaanslag voorkomt op oppervlakken zoals douchekoppen, kranen en tegels en dat het levensduur van apparaten zoals wasmachines en vaatwassers verlengt. Het apparaat is gemakkelijk zelf te installeren met behulp van de meegeleverde installatieset, of kan door een professional geïnstalleerd worden. Het werkt door middel van ionenuitwisseling, waarbij kalkionen in het water worden vervangen door natrium- of kaliumionen. Het apparaat bevat een tank waarin het zout wordt opgeslagen en heeft een display waarop de status van het apparaat te zien is.

Elektronische waterontharder

Een elektronische waterontharder werkt door middel van elektronische impulsen die worden gestuurd door een elektrode in het water. Deze impulsen helpen om de harde mineralen in het water te breken, waardoor het water zacht wordt gemaakt. Elektronische waterontharders hebben geen zout of andere chemicaliën nodig om te werken, en ze laten geen resten achter in het water.

CalConditioner CC750 Waterontharder

De CalConditioner CC750 is een elektronische waterontharder die het water behandelt met elektrolyse om kalkdeeltjes te verwijderen en te voorkomen dat er kalkaanslag ontstaat in warmwaterapparaten. Het apparaat kan tot 750 liter water per uur bewerken en is eenvoudig zelf te installeren zonder gereedschap of het afsluiten van de watertoevoer. De CalConditioner is duurzaam en milieuvriendelijk en kan leiden tot besparingen op schoonmaakmiddelen, energie en reparaties.

Magnetische waterontharders

Een magnetische waterontharder werkt door middel van een krachtige magnetische veld dat wordt gegenereerd door een of meer permanente magneten. Deze magneten worden aan de buitenkant van de leidingen geplaatst, en het magnetische veld helpt om de harde mineralen in het water te breken. Dit maakt het water zachter en kan helpen om kalkaanslag in leidingen en apparaten te verminderen.

Er zijn echter enkele beperkingen aan het gebruik van magnetische waterontharders. Ze zijn vaak minder effectief dan andere soorten waterontharders, en ze kunnen niet worden gebruikt voor het behandelen van zeer hard water. Als je overweegt om een magnetische waterontharder aan te schaffen, is het belangrijk om na te gaan of deze geschikt is voor jouw specifieke waterbehoeften.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat magnetische waterontharders effectief zijn in het verminderen van hard water. Hoewel sommige fabrikanten beweren dat magnetische waterontharders kalkaanslag in leidingen en apparaten kunnen verminderen en het water zachter kunnen maken, zijn er geen wetenschappelijke studies die deze beweringen ondersteunen.

In feite hebben sommige wetenschappelijke studies aangetoond dat magnetische waterontharders geen merkbaar effect hebben op de hardheid van het water. In een studie uitgevoerd door het Water Quality Association (WQA), werd bevonden dat magnetische waterontharders geen significant effect hadden op de hardheid van het water na een periode van vier weken.

Hoewel magnetische waterontharders weliswaar geen wetenschappelijk bewijs hebben dat ze effectief zijn, zijn ze wel veilig om te gebruiken en zullen ze geen schade toebrengen aan het water of de leidingen. Als je echter op zoek bent naar een manier om de hardheid van je water te verminderen, zijn er andere opties beschikbaar die wel wetenschappelijk zijn bewezen om effectief te zijn, zoals waterontharders met zout of elektronische waterontharders.

Safio MSF-5000 Magnetische Waterontharder

De Safio MSF-5000 is een apparaat dat is ontworpen om hard water te behandelen, wat schadelijk kan zijn voor waterleidingen en huishoudelijke apparaten en kan leiden tot kalkaanslag. Het apparaat creëert een magnetisch veld in de leiding om ervoor te zorgen dat mineralen als calcium en magnesium niet kristalliseren. Het is geschikt voor huishoudens tot 6 personen en kan op elk type waterleiding worden gemonteerd. Het gebruik van het apparaat kan leiden tot zachtere huid en haar, een verbeterde gezondheid door minder opname van mineralen en een verbeterde smaak en geur van het water. Het is eenvoudig te installeren en kan helpen om de levensduur van waterleidingen en huishoudelijke apparaten te verlengen.

De beste waterontharders

In deze blogpost hebben we gekeken naar de verschillende soorten waterontharders die beschikbaar zijn op de markt, inclusief waterontharders met zout, elektronische waterontharders en magnetische waterontharders. We hebben gezien dat elk van deze soorten zijn eigen voordelen en nadelen heeft, en het is belangrijk om te weten wat deze zijn voordat je een keuze maakt.

Als je op zoek bent naar de beste waterontharder voor jouw specifieke waterbehoeften, is het belangrijk om te overwegen welke van deze opties het beste bij je past. Neem de tijd om te onderzoeken wat voor jou het meest geschikt is, en maak een weloverwogen beslissing. Met de juiste waterontharder kun je ervoor zorgen dat je altijd toegang hebt tot zacht, schoon water voor jou en je gezin.

Bekijk meer waterontharders op Bol.com

Beste thermostaat

Beste co2 meters van 2023

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Laat een reactie achter

   Review Hoek
   Logo
   Nieuwe Account Aanmaken
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   Shopping cart